©  Foto:

Hobro - Vikingernes Hjemstavn

Hobro er den største by i Mariagerfjord og er en by med masser af liv, handel, kultur og familieoplevelser - bl.a. Vikingemuseet Fyrkat.

Inderst i Mariager Fjord ligger Hobro, en af Nordjyllands ældste købstæder. Hobro er kommunens største by, og en by med masser af liv, handel og kultur. Mest kendt er Hobro for den enestående Vikingeborg Fyrkat, der for tusind år siden blev opført få kilometer vest for det nuværende Hobro. Vikingeborg Fyrkat blev i september 2023 optaget på UNESCOs Verdensarvsliste, for sin betydning som centrum for vikingesamfundets politiske og sociale liv. Her ligger også Vikingecenter Fyrkat, der er en rekonstrueret Vikingeby med masser af aktiviteter - primært i skolernes ferieperioder.

I Hobro centrum finder du en spændende gågade med masser af butikker, ligesom der året rundt bydes på en lang række forskellige former for underholdning. I Hobro midtby ligger også den gamle bryggergård, Bies Gaard, hvor minibryggeriet Bies Bryghus i nyere tid er genopstået i det der engang var bryggeriets gamle hestestald. Her ligger også Kunstetagerne, der har vekslende udstillinger året rundt. 

På havnen mødes nyt og gammelt. Området er en blanding af historie, atmosfære og kultur. De gamle pakhuse og historiske bygninger på sydkajen huser i dag cafeer, teater, museer og gallerier, mens nordkajen stadig anløbes af fascinerende fragtskibe fra den store verden.

Sydkajen er også anløbssted for turbåden Svanen, der sommeren igennem sejler fjorden tynd og lægger til i både Bramslev Bakker og Mariager. På Lystfartøjsmuseet kan man se de skibe, der tidligere hørte fjorden til, og længere henne ad havnen ligger Maritimt Kulturcenter Mariagerfjord, der byder på enestående oplevelser ind i den maritime verden, hvor træskibe og restaurering af disse er i fokus. 

Hobro har et væld af spisesteder og alle former for overnatning. Campingplads og vandrerhjem ligger i gåafstand fra midtbyen og Hotel Amerika er placeret i den naturskønne Hobro Østerskov. 

Egnen omkring Hobro byder på mange attraktioner og udflugtsmuligheder, både til fods, på cykel og i bil, bl.a. Verdenskortet i Klejtrup, Bramslev Bakker, Mariager-Handest Veteranjernbane, Rold Skov, Cirkusmuseet mm.

 

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

VisitHimmerland © 2024
Danish