©  Foto:

Kulturkajen i Hobro

På Kulturkajen i Hobro mødes nyt og gammelt. Kulturkajen, der tæller både havnen og de omkringliggende attraktioner er et kulturelt område fuld af historie, atmosfære og kultur. Her får I ekstra oplevelser i jeres ferie!

De gamle pakhuse og historiske bygninger på sydkajen huser i dag cafeer, teater, museer og gallerier, mens nordkajen stadig anløbes af fragtskibe fra den store verden. Sydkajen er også anløbssted for Turbåden Svanen, der sommeren igennem sejler på Mariager Fjord og lægger til i Hobro, Bramslev Bakker, Mariager, og Hadsund.

Kultur og historie samlet på ét sted 

På Kulturkajen kan I bl.a. gå på opdagelse i Lystfartøjsmuseet, hvor I kan se de skibe, der tidligere hørte fjorden til. Her er oplevelser for både store og små. 

Er man mere til teater og indlevelse kan man se en af de mange forskellige forestillinger, der flere gange årligt spilles på Himmerlands Teater. I Det Røde Pakhus afholdes der årligt flere arrangementer af forskellig kaliber, alt fra Fjordfestival, kunsthåndværkerudstillingen UGE33, fiskeevents, udstillinger til det tidligere Økologisk marked m.m.

Når sulten skal stilles kan det anbefales at besøge en af de lokale caféer fx Café K, der ligger med byens nok bedste udsigt lige ud til fjorden. Nyd et lækkert måltid eller tag en kop kaffe og nyd den hyggelige atmosfære på havnen.

Gå planken ud...næsten 

Det er også på havnen, man finder Maritimt Kulturcenter Mariagerfjord, der er en rimelig ny attraktion bygget op omkring Hobros gamle træskibsværft. 

Kulturcentrets højdepunkt er uden tvivl muligheden for at følge restaureringen af de gamle skibe på helt tæt hold.

Fra den bølgeformede formidlingsbygning "Skibstømrerhuset" er der etableret en panoramasti ind på det gamle værftsområde, så publikum på sikker afstand selv kan følge med i det betagende arbejde på skibene. Her kan man se, hvordan der skiftes planker, høvles master, repareres ror, flettes tovværk og meget mere.

På toppen af Skibstømrerhuset er der en åben tagterrasse med en helt fantastisk udsigt over Hobro, havnen og Mariager Fjord. Terrassen er altid åben, også hvis man måske besøger Hobro udenfor centrets åbningstid. 

Hobrohvalen

Der er ingen tvivl om at Kulturkajen er fuld af mange gode oplevelser, men en af de helt store oplevelser i 2018, var dog lidt ud over det sædvanlige.

Her fik Hobro nemlig uventet besøg, da en sejhval svømmede ind i havnebassinet, hvor den tilbragte de sidste 10 dage af dens liv. 

Måske havde den hørt om alle de fede oplevelser, der er på havnen i Hobro? Hvem ved...hvad vi ved er, at dens skelet og hjerte nu kan ses i Skibstømrerhuset. Læs mere om Hobrohvalen og dens skæbne eller lyt til fortællingen fra GoLittle, der både handler om denne sejhval og hvaler generelt. 

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

VisitHimmerland © 2024
Danish