©  Foto:

Lystfartøjsmuseet

Midt i rækken af smukke gamle pakhuse på Hobro Havn ligger Lystfartøjsmuseet og frister med alt, hvad et sejlerhjerte kan begære. Det ene pakhus er en stor åben bådhal, mens det andet er i tre etager og rummer grej og værktøj, modeller, navigations- og redningsudstyr og en samling mindre både.

 

 

I alt er der ca. 30 træbåde udstillet på museet – fra den mindste optimistjolle til krydsjagten Silvana, som gæsterne kan gå om bord i. Pakhusene i sig selv er et besøg værd. De blev bygget i 1930’erne og er tidligere anvendt af Hobro Korn.

Alle aspekter af livet på og omkring lystbådene er repræsenterede på museet, der har til huse i to gamle pakhuse på Hobro Havn.

Se de gamle både. Mærk duften af tjære og træ. Nyd bygningsværkernes imponerende trækonstruktioner. Der er skibe, tegninger, kort og modeller at se og der vil være specialudstillinger.

En kavalkade af bådtyper, fra krydsjagten "Sylvana" fra 1895 til det moderne sejlbræt er udstillet sammen med bl.a. kommunikations-, navigations- og redningsudstyr.

Et fantastisk maritimt museum.

Se åbningstider mm. her

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

VisitHimmerland © 2024
Danish