©  Foto:

Bies Gård

Bies Gård i Hobro er en bygning, der bærer på en lang og spændende historie - først som bryggeri og nu som hjem for kunst og kultur.

Bies Gård er en historisk bygning i centrum af Hobro. Bygningen har masser af historie med blandet andet et gammel bryghus, kunstetagerne mm.

En tur op gennem Kunstetagerne er altid en spændende oplevelse. Man møder kunst af nogle af Danmarks mest anerkendte kunstnere. Og man kan glæde sig over arkitekturen og atmosfæren i det gamle bryghus – ikke mindst på en dag, hvor solen finder vej gennem de mange små og større vinduer.

Hobro gamle bryggeri lukkede i 1980. Siden er hele komplekset med gærkældre, vognporte, lagre, ishus, bryghus, have og privatbolig blevet fredet for at bevare det gamle industrimiljø, som bl.a. arkitekten Gottlieb Bindesbøll har sat sit præg på.

Det er stadig muligt at fornemme husets oprindelige funktion. Bjælkerummet, man træder ind i fra biblioteket, rummede den gamle hestestald – og karlekammer. Rundt på etagerne kan man finde gamle remtræk til maskiner og transportere. Øverst står bryggeriets store vandbeholder tæt ved en af de oprindelige siloer til kornspiring. Og mellem hanebjælkerne finder man en næsten kunstfærdigt udformet kværn, hvorfra kornet gennem firkantede trærør blev fordelt.


I dag er der igen bryghus samt restaurant i bygningerne:
Bies Bryghus og Restaurant Bies Bryghus.

Der er gratis adgang til Kunstetagerne gennem Hobro Bibliotek.  
Kunstforeningen arrangerer 6-8 udstillinger om året med førende danske og udenlandske kunstnere, men også med arkitekter, designere og kunsthåndværkere.

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

VisitHimmerland © 2024
Danish