©  Foto:

Hør fortællingen om Livø

Livø er placeret i Limfjorden ca. 10 km sydvest for Løgstør og har siden 1980 været ejet af Naturstyrelsen. Her kan du vandre på egen hånd eller følge en af de guidede ture, hvor du bl.a. kan høre om blodgildet i Roskilde og anstalten for de "moralsk åndssvage". Du kan også fange fjordrejer på stranden og sejle på sælsafari i kajak rundt om øen.

De stejle kystklinter mod nordvest, som på det højeste punkt hæver sig 43 meter over havets overflade, er bygget op af store flager af smeltevandslag og morænelag fra den sidste istid. Mellem disse lag finder man lag af moler og plastisk ler fra tertiærtiden, som isen også har hentet fra fjordens bund. Især det plastiske ler medfører imponerende udskridninger og udflydninger på nordvestkysten. Fra stranden neden for skrænterne kan man tydeligt se de forskellige jordlag.

Livø er placeret i Limfjorden cirka 10 km sydvest for Løgstør i den store bredning, der mod nord bærer navn efter Løgstør og mod syd efter Livø. Øen ligger i Vesthimmerlands Kommune og har været ejet af Naturstyrelsen siden 1980. Hele Livø, med undtagelse af den lille by, har været fredet siden 1977 for at bevare landskab og natur. Hver sommer besøger ca. 20.000 gæster øen, der har ni faste indbyggere (2020). I 2009 blev øen en del af den nationale naturkanon.

Hør fortællingen om Livø og hvorfor den er opstået ude midt i Limfjorden nedenfor.

 

Vil du finde flere fortællinger fra Himmerland, kan du downloade GoLittle-app'en eller se dem her.

Støttet af projektet: Genstart Danmark - Meget mere end bare Danmark 

 

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

VisitHimmerland © 2024
Danish