©  Foto:

Livø

Øens smukke natur og ro, gør at du kan gå i "Livø-mode". Her har man nemlig tid til at stoppe op og nyde roen. På Livø bliver du mødt af Forpagterne Jesper og Ulla Lynge - også kendt som ’Kjøgemesteren’ og ’Oldfruen’, som har stolte traditioner for hjemmelavet og hjemmebryggede specialiteter, med råvarer fra øens eget spisekammer med fokus på bevarelse af øens økosystem.

Lige ved siden af Landal Rønbjerg ligger Livø-færgen til. Tag på opdagelse med børnene på naturens perle i Limfjorden – Livø. På øen, Livø, kan du stort set opleve al Danmarks smukke natur. Der er flade strandenge, urskov og stejle skrænter. Dådyrene har været på øen siden middelalderen. Sejl med færgen til Livø – sejlturen tager 20 min – lad bilen stå på fastlandet (det er nemlig en bilfri ø).
 
En måde at opleve hele øen på er at gå på opdagelse ved hjælp af øens orienteringskort, så du og familien kommer hele øen rundt. Er du og familien til geocaching? Så er der også rig mulighed for det – find skatten og se hvad den gemmer.

Oplevelser for alle sanser
Sug den friske fjordluft ind. Lyt til fuglene, som uforstyrret af bilstøj, synger om kap. Føl adrenalinen pumpe, når du står ved kanten af de stejle skrænter. Mærk lysten til eventyr i de gamle egekrat. Se dåhjortene springe uforstyrret. Smag på Livøs uovertrufne råvare i Kroen eller Livø Café, hvor Kjøgemesteren og Oldfruen tilbereder.

Ikke bare natur 
Hør om Livøs spændende historie, som omfatter både munke, frihedskæmpere og lægeeksperimenter. På ture fortælles der om Avlsgården, om økologisk landbrug på en ø og gårdens sortpelsede Aberdeen Angus-køer vises frem.

Aktiviteter for alle 
Hvert år gæster forskellige jazzmusikere øen til Livøs Jazzfestival. I efteråret afholdes høstmarked og høstfest. Aalborg Universitet underholder om ”Grøn Livø” og selvforsynende energi på energidagen. Med kajak eller kano kan du opleve sælkolonien på den fredede Liv Tap fra søsiden. Gå Livø rundt på et par timer, eller blot nyd det danske vejr med udsigt til Limfjorden fra Livø Café med en kold Livøl eller en kop varm kaffe.

Bil-, cykel og hundefri ø

Det er ikke tilladt at medbringe biler, motorcykler og knallerter til øen. Cykler bør heller ikke medbringes til Livø, da afstandene på øen er så korte, at man let kan foretage turene til fods. Af hensyn til dyrelivet på øen må publikum ikke medbringe hunde.

Livø kan besøges hele året rundt - både sommer og vinter. Se fartplan her og planlæg din tur til Livø.

 

Grøn rejse med bus og tog i Nordjylland

Det er nemt at komme rundt i Himmerland og resten af Nordjylland med offentlig transport. Planlæg din rejse med bus, tog og Plustur på rejseplanen.dk. Flere busser kører til Rønbjerg, hvorfra færgen til Livø sejler. Tag bussen direkte fra Aalborg eller Løgstør og kom nemt på øferie på Livø. 

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

VisitHimmerland © 2024
Danish