©  Foto:

Ertebølle rundturen - cykeltur på 60 km

Ertebølle-cykelrundturen er en historisk og kulturel spændende rejse gennem tusinder af år i det vestlige Himmerland. Det er en rejse fra Kimbrerbyen Aars, langs Limfjordens kyster og De Himmerlandske Heder og ad Hærvejen tilbage til Aars.

Rundturen kan både startes i Aars, Hornum, Gatten eller fx ved Rønbjerg. Starter I turen i kunstneren Per Kirkeby’s hjemby, Aars og cykler ”med uret” passeres først Johannes V. Jensens fødeby Farsø, med et spændende museum af samme navn. Herefter går turen gennem Uhrehøj Plantage til Strandby på Himmerlands vestkyst. Herfra følges rute 12 langs kysten nordpå til Ertebølle med bl.a. Stenaldercentret og en historisk betydningsfuld køkkenmødding videre via Trend, der inviterer til et dyp i fjorden, inden i rammer det historiske Vitskøl Kloster.

Næste stop er Rønbjerg Havn, hvor der er mulighed for en afstikker til idylliske Livø – og herefter går turens mod øst ad rute 38 - nord om den imponerede reetablerede Vilsted Sø. Øst for Vilsted rammer i Hærvejen, cykelrute 35 og fortsætter sydover langs De Himmerlandske Heder ad den fineste nedlagte jernbanestrækning til stationsbyen Hornum, der bl.a. kan prale af et fint lille jernbanemuseum. Herfra fortsætter I ad Hærvejen videre tilbage til Aars. 

Ertebølle Rundtur er en forholdsvis nyetableret rute, der kobler flere eksisterende ruter sammen. Derfor vil det kun være dele af ruterne, der er afmærkede. 

Find et kort over cykelruten her!

 

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

VisitHimmerland © 2024
Danish