Restaurant Havgus

Danmarks Maddestinationer 2.0

Foto: Daniel Villadsen @dvphoto.dk

Danmarks Maddestinationer 2.0 skal styrke Danmark som maddestination ved at udvikle og markedsføre autentiske, lokale madoplevelser i kyst- og naturområder. Projektet bygger videre på erfaringer fra fase 1 og fokuserer på at gøre lokale fødevarer og smagsoplevelser til en drivkraft for tur

Danmarks Maddestinationer 2.0 – Projektoversigt

Projektperiode: 1. november 2024 – 31. oktober 2027

Samlet budget: ca. 13,7 mio. kr.

Finansiering: ca. 6,9 mio. kr. i tilskud fra decentrale erhvervsfremmemidler

Projektansvarlig: Visit Lolland-Falster

Partnere: Visit Nordvestkysten, Destination Limfjorden, Destination Sjælland, Destination Himmerland, Food Organisation of Denmark, Landdistrikternes Fællesråd, VisitDenmark

Formål
Danmarks Maddestinationer 2.0 skal styrke Danmark som maddestination ved at udvikle og markedsføre autentiske, lokale madoplevelser i kyst- og naturområder. Projektet bygger videre på erfaringer fra fase 1 og fokuserer på at gøre lokale fødevarer og smagsoplevelser til en drivkraft for turismeudvikling.

Fokusområder

  • Stedsspecifik udvikling: Udarbejdelse af lokale strategier og kortlægning af madoplevelser
  • Events og oplevelser: Udvikling og styrkelse af madevents og fødevarefestivaler
  • Netværk og samarbejde: Skabelse af relationer mellem producenter, restauratører og turismeaktører
  • Kvalitetsløft: Faglig sparring og kompetenceudvikling i oplevelsesbaseret madturisme
  • Markedsføring: International synliggørelse af danske madoplevelser, især mod Tyskland, Sverige og Norge

Mål

  • Øge turismen baseret på lokale madoplevelser
  • Forlænge sæsonen og øge turisters opholdstid
  • Skabe større omsætning for fødevareaktører, restauranter og turismeerhverv
  • Styrke Danmarks position som gastronomisk rejsedestination
     

 

Projektet er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. 

Støttet af:

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

 

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

VisitHimmerland © 2025
Danish