Relancering af Aggersborg StoryHunt rute

StoryHunt Himmerland

Foto: Destination Himmerland

Med StoryHunt Himmerland i hånden kan du udforske de Himmerlandske byer, dykke ned i historien og komme tættere på noget af det helt særlige, som Himmerland har at tilbyde.

Ved hjælp af lydfortællinger, tekst og billeder er StoryHunt Himmerland din helt egen digitale guide til gode oplevelser - præcis når du har tid. 

Den digitale platform gør det muligt, at gå på jagt efter historier i den virkelige verden og lytte til dem, når I befinder jer i det pågældende område, hvor historie-jagten er placeret.

Ruterne er lavet specielt til, at man følger nogle punkter, som først låser op, når du er på stedet fysisk. Her får du levendegjort bygninger og steder med fortællinger.

 

StoryHunt Himmerland

Opdag og udforsk de spændende historier og bliv klogere på en sjov og underholdende måde. Læs mere om de enkelt ture med linksne under hver enkelte.

Liste
Kort
Aggersborg - ringborg
Foto: Vesthimmerlands Museum

Aggersborg ruten

Tag med på en rejse tilbage til vikingetiden. Med denne digitale rundvisning er du klar til at træde i vikingernes fodspor og høre historien om Danmarks første og største ringborg Aggersborg, der blev opført omkring år 980. Start historien og lyt til fortællingen om Harald Blåtands storhedstid, overgangen fra hedenskab til kristendom, vilde kampe og ikke mindst interessante arkæologiske fund ved Aggersborg i den nordlige del af Himmerland.

Denne StoryHunt er indtalt af skuespiller Nis Bank-Mikkelsen

Læs mere
Havneruten Løgstør, StoryHunt
Foto: Destination Himmerland

Havneruten Løgstør

Forestil dig nu, at året er 1856. Du står nu blandt 400 arbejdere – de taler tysk. De har fået hakker, skovle og trillebøre. Du ser, hvordan de tager første hug i den kalkede, stenede og lerede jord.

Læs mere
StoryHunt Himmerland
Foto: Destination Himmerland

Klosterruten Mariager

Klosterruten har sit udspring på Egepladsen i Mariager. Herfra går turen videre mod Mariager Kirke, hvor historien om klostertiden og Den Hellige Birgitta bliver fortalt. Hver punkt er ganske særlig og har sin helt egen fortælling.

Lyt til fortællingen, se jer omkring og fornem den storhedstid, som klostertiden var.

Læs mere
StoryHunt Himmerland
Foto: Destination Himmerland

By- og Fjordruten Mariager

Med udgangspunkt i Himmerigs Plads på Torvet i Mariager, kommer du vidt omkring i både byen og havneområdet.

Vi skal her tilbage i tiden, til dengang jernbanen fragtede gods, fragtskibene lagde til kaj og så får du tilmed historien om heltinden Rose, der reddede byen fra svenske pirater. 

Læs mere
StoryHunt Aars
Foto: Destination Himmerland

Kunstruten i Aars

Kunstruten giver dig et særligt indblik i udvalgte kunstværker i Aars’ bybillede samt flere af Per Kirkebys kunstværker. Netop Aars er hjemsted for verdens største permanente Per Kirkeby udstilling med malerier samt murstens- og bronzeskulpturer. Kunstruten starter ved Vesthimmerlands Museum og leder dig igennem Aars' bymidte og forbi 10 nøje udvalgte kunstværker.

Læs mere
StoryHunt Løgstør

Foto:Destination Himmerland

Til Himmerlands erhverv:

Som et led i digitaliseringen af hele Destination Himmerland tilbydes turisterne nu en digital besøgsguide. En løsning hvor turister kan få levende fortællinger om Himmerlands byer, events, historier og seværdigheder på deres egen telefon året og døgnet rundt. Konceptet hedder StoryHunt Himmerland - og det har du mulighed for at få del i. 

Er du partner ved Destination Himmerland? Eller har du interesse i et samarbejde, hvor StoryHunt kommer til din by? 

Giv os et kald eller skriv en mail, så kan vi sammen skabe flere fantastiske himmerlandsfortællinger til områdets mange turister. 

Kontaktperson:
Martin Buch Stengaard
Tlf. 31 54 03 06
martin@destinationhimmerland.dk

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

VisitHimmerland © 2024
Danish