Testrup - Meet The Locals

Testrup

Foto: Destination Himmerland

Testup er en lille landsby i Vesthimmerland nær Aalestrup.

Hærvejens naturskønne rute fører de mange pilgrimme til Testrup. Her går de over Lerkenfeld å og videre gennem Testrupgaard skov og ud til byens smukke kirke.

Testrup Kirke og området omkring er et spændende og historisk sted. Rundt kirken kan der ses de mange ruiner af hospitalskirken, som indtil 1748 stod her. Hospitalskirken kan dateres tilbage til middelalderen, hvor det foruden også fungerede som hospice for syge og ældre, hvor de vandrende kunne få et måltid mad. I dag står kirken tilbage med det oprindelige kor og et enkelt fag fra skibet og fungerer som områdets Sognekirke.

Blandt ruinerne findes også resterne af Testrup Kloster, som menes at være et stenhus, hvor bispen Thorlav boede. Derudover hvor munke fra Viborg Domkirke, som hjalp til på hospitalet, også opholdt sig.

Testrup Gl. Skole, som i dag fungerer som forsamlingshus og herberg med 11 sengepladser, er hele områdets samlingspunkt. I videoen ses de indbydende træbjælke-shelters med i alt 24 sovepladser og tilhørende bålsted, som pilgrimmene også har mulighed for at overnatte i. Her kommer folk fra alle nationaliteter; som italienere, nordmænd og danskere. Historierne som deles her, er noget helt særligt.

Hvert år samles omkring 100 mennesker, lokale som rejsende, til den store Sankt Hans fest ved den gamle skole. Her nydes en aften med fællesspisning, bålhygge, nabosnak og samvær.

”Vi synes vi har meget at byde på her i Testrup” - Lis Haugaard, lokal ildsjæl

 

Oplev også:

  • Sankt Sørens Helligkilde
  • Sporet ved Testrupgaard
  • Den årlige pilgrimsvandring

                                                                                                                                                   MTL logo

 

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

VisitHimmerland © 2024
Danish