Himmerlandspriserne 2023

Himmerlandspriserne 2023

Foto: Destination Himmerland

Vær med til at anerkende de, der gør en helt særlig indsats for turismen i Himmerland.

Himmerlandspriserne gives til dem, der gør noget helt særligt for turismen i Himmerland. Vi ønsker at hylde de stærke, de udviklende og de ekstraordinære turismeindsatser, der styrker den himmerlandske turisme. 

Det gør vi bl.a. ved at uddele de to priser hhv. "Årets Ildsjæl" og "Årets Turismeindsats". 

De nominerede til priserne bliver fundet i løbet af november med afstemning i december. Priserne uddeles til vinderne ved Destination Himmerlands årlige nytårskur i januar. 

Green Talk og Nytårskur 2024

Foto:Destination Himmerland

Årets ildsjæl

En forening/frivillig, der gør en ekstraordinær indsats for lokalområdet og/eller Himmerland

En der styrker turismen ved at gå forrest, styrke fællesskabet og skaber sammenhold 

Vinderne af prisen som "Årets Ildsjæl 2023" blev:

Grejbank-gruppen Løgstør - for at sætte fokus på samarbejde, skabe gode dynamikker og udbygge en grejsamling, der sammen med de frivillige hænder bidrager til alt det “usynlige” bag de mange events i Løgstør.  

Himmerlandspriserne 2023

Foto:Destination Himmerland

De øvrige nominerede til “Årets Ildsjæl 2023” var:  

 • Hessels Venner for året rundt at bevare og udbrede kendskabet til den danske bondekultur, og give gæsterne en autentisk og lærerig oplevelse - både på Herregården Hessel, samt ude til events i hele Himmerland. 

 • Infohytten i Hvalpsundfor at opretholde en frivilliggruppe, der på 30. år sørger for at give områdets mange gæster en god formidling og bidrage til gode ferieoplevelser.  

Læs uddybende begrundelser for hver af de nominerede længere nede på siden

Tapet afstandsstykker - Destination Himmerlands stregtegninger

Årets turismeindsats

Person/repræsentant, der skaber udvikling og er med til at løfte turismen

En der ser muligheder, videreudvikler, er nytænkende og nyskabende - en generator på udviklingen af et fælles Himmerland.

Vinderne af prisen som "Årets Ildsjæl 2023" blev:'

Brian og Sofie Midtgård Skov fra Hvalpsund Familie Camping – for at sætte fokus på grønne tiltag, udvikle gode faciliteter og på kort tid skabe en campingplads hvor bæredygtighed er i højsædet.  

Hvalpsund Familie Camping

Foto:Destination Himmerland

De øvrige nominerede til “Årets Turismeindsats 2023” var:   

 • Lars Nørbach og Broder Berg, museumsdirektører på hhv. Nordjyske Museer og Vesthimmerlands Museumfor arbejdet bag, at få Verdensarv til Himmerland i form af de for nyligt UNESCO-certificerede ringborge Fyrkat og Aggersborg.  

 • Peter og Lene Leth, Maritimt Kulturcenter Mariagerfjord for at formidle et stykke Danmarkshistorie på Hobro Værft og i 2023 skabe store events som fx Nordisk Skudetræf, stabelafløbning af Krydsjagt VII og besøg af Skoleskibet Georg Stage på Mariager Fjord.  

Læs uddybende begrundelser for hver af de nominerede længere nede på siden

Vindere af Himmerlandsprisen

Foto:Destination Himmerland

Himmerlandspriserne 2023

Foto:Destination Himmerland

Uddeling af Himmerlandspriserne 2023

Foto:Destination Himmerland

Uddeling af Himmerlandspriserne 2023

Foto:Destination Himmerland

Hvalpsund Familie Camping modtager EU-Blomsten

Foto:Destination Himmerland

Foruden prisen som "Årets Turismeindsats 2023" blev Hvalpsund Familie Camping tilmed overrasket med en imponerende certificering, EU-Blomsten, i samarbejde med Miljømærkning Danmark. I Danmark er der kun to campingpladser, der har EU-Blomsten – og Hvalpsund Familie Camping er nu den ene.

På billedet ses Sofie og Brian Midtgaard Skov, Hvalpsund Familie Camping og Enrico Kaarsberg, Miljømærkning Danmark (th). 

Vi ønsker både vindere og de nominerede stort tillykke! 

De to vindere blev fundet i januar 2024 og offentliggjort til Destination Himmerlands Nytårskur 22. januar.

Tapet afstandsstykker - Destination Himmerlands stregtegninger

Læs mere om vinderne og de nominerede til priserne "Årets Ildsjæl 2023" og "Årets Turismeindsats 2023"

Årets Ildsjæl 2023

 • Hessels Venner 

Støtteforeningen Hessels Venner består af flere frivillige, fordelt på 14 laug, der alle bidrager til at gæsterne får en god og autentisk oplevelse, når de besøger Herregården Hessel. Dog er det ikke kun på Herregården, man kan møde de frivillige, der tilmed går i klæder som man gjorde det i 1800-tallet. Hessels Venner er til stede ved flere festivaler og events året rundt, hvor de bestræber sig på at bevare og udbrede kendskabet til den danske bondekultur, der fortælles om på Herregården Hessel. 

 • Grejbank-gruppen Løgstør (Vindere af prisen som "Årets Ildsjæl 2023")

I Løgstør har 12 foreninger samlet både grej og ressourcer under samme tag. Hver tirsdag mødes de frivillige for at vedligeholde og udbygge grejsamlingen, som består af alt det praktiske, som enhver event er bygget op omkring. De frivillige er de “usynlige hænder”, der sørger for at der er stole, borde, toiletvogne, scener osv., som sammen skaber gode rammer for de mange events, der er i Løgstør. Et samarbejde der giver mening og som har skabt gode dynamikker i byen. 

 • Infohytten i Hvalpsund 

Den frivillige turistgruppe, der driver Infohytten i Hvalpsund, har gennem snart 30 år vist dedikation, vedvarende engagement og har via nytænkning været med til at skabe flere gode oplevelser for områdets gæster. Udover at vejlede og formidle Himmerlands mange seværdigheder, udlejes der både cykler, kajakker og SUP-boards så gæsterne kan komme ud og udforske Himmerland på flere måder.  Turistgruppen gør en betydelig indsats for at byde Himmerlands gæster velkommen.  

 

Årets turismeindsats 2023

 • Brian og Sofie Midtgård Skov fra Hvalpsund Familie Camping (Vindere af prisen som "Årets Turismeindsats 2023")

Brian og Sofie overtog Hvalpsund Familie Camping i 2021 og har på kort tid formået at skabe gode faciliteter, udvikle grønnere ferietilbud og gøre campingpladsen og naturen omkring, mere tilgængelig for både gæster og borgere. Blandt nogle af tiltagene er en snorkel-sti i Limfjorden i samarbejde med Vesthimmerlands Kommune, investeringer i bæredygtige tiltag, samt udvikling på den digitale front. I 2023 har campingpladsen formået at blive kåret som Nordjyllands 2. bedste campingplads (5. bedste på landsplan).  

 • Lars Nørbach og Broder Berg, museumsdirektører på hhv. Nordjyske Museer og Vesthimmerlands Museum 

Man kan ikke sige UNESCO i Himmerland, uden at nævne de to museumsdirektører, der begge på hver deres måde har kæmpet for at få Verdensarv til Himmerland. I 2023 lykkedes det at få de fem ringborge i Danmark UNESCO-certificeret – og ud af de fem, har vi to af dem i Himmerland. Fyrkat ved Hobro, der hører under Nordjyske Museer samt Aggersborg i Aggersund, der hører under Vesthimmerlands Museum. At vi har fået Verdensarv til Himmerland, kommer til at betyde meget for turismen nu og i fremtiden.  

 • Peter og Lene Leth, Maritimt Kulturcenter Mariagerfjord 

Bag Danmarks ældste, stadig aktive træskibsværft står Peter og Lene Leth – sammen med et væld af gode medarbejdere. I åbningssæsonen er der hver dag gratis adgang til Skibstømrerhuset, Hobro Værft og værftstien, hvor der formidles om Mariager Fjord og de gamle smukke træskibe.  

Derudover er parret tovholder og bagmændene bag store events, der særligt i 2023 har sat Himmerland på landkortet. I juni samledes 30-40 nordiske træskibe til Nordisk Skudetræf på Mariager Fjord, hvor stabelafløbningen af den 133 år gamle Krydsjagt VII i Hobro tilmed var et tilløbsstykke. I årenes løb har parret igangsat flere stævner på Mariager Fjord, samt været dem der har sørget for at Skoleskibet Georg Stage i år kom til Hobro.  

 

Tapet afstandsstykker - Destination Himmerlands stregtegninger

Tidligere vindere og nominerede:

Vinder af “Årets Ildsjæl 2022”: 

 • Elsebeth Blohm: frivillig i Øster Hurup bl.a. til sommerens mange events 

De øvrige nominerede til prisen “Årets Ildsjæl 2022” var:

 • Max Rasmussen: frivillig ved Mariager-Handest Veteranjernbane i mere end 52 år, hvor han bl.a. står for al markedsføring mm.
 • Peter Stenild: der er lokal byguide i Aars og omegn, samt frivillig i flere lokale foreninger

Vinder af “Årets Turismeindsats 2022":

 • Det Gode Liv i Øster Hurup: Der hvert år - og i 2022 især, formår at skabe sammenhold og fællesskab, samt aktiviteter og events til stor glæde for turisterne i Øster Hurup

De øvrige nominerede til prisen “Årets Turismeindsats 2022” var:

 • Koppes Mølle B&B: for deres fokus på bæredygtighed og grøn omstilling indenfor overnatning
 • Guldbæk Vingård: for deres måde at tænke stort og satse på nyskabende overnatningsfaciliteter med et bæredygtigt perspektiv

Prisuddelingen er et nyt tiltag, der så dagens lys for første gang i 2022. 

Uddeling af Himmerlandspriserne 2022

Foto:Destination Himmerland

Uddeling af Himmerlandspriserne 2022

Foto:Destination Himmerland

 

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse             Next Step Himmerland

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

VisitHimmerland © 2024
Danish