©  Foto:

Vandrerute i Skovbakkerne på Louns Halvøen

Oplev smuk natur og spændende kulturarv i Skovbakkerne på Louns Halvøen. Her har I flere vandreruter af forskellige længder at vælge imellem.

Louns Halvøen er en landtunge, der strækker sig ud i Limfjorden, afgrænset af Risgårde Bredning i nord og Louns Bredning i syd. Halvøens bakkede landskab med sine forblæste krat, høje udsigtspunkter og dybe kløfter har siden stenalderen tiltrukket mennesker. Jorden var egnet til agerbrug og kvægdrift, og fra de lave strandenge kunne drives fiskeri og handel.

Da halvøen nærmest fremtræder som Vesthimmerlands forlængede arm mod Sallingland, var det her et naturligt sted at etablere færgefart. Mod øst går Louns over i eng- og markområder, hvor også hede og sandet jord tidligere var fremherskende. Fra nord til syd skærer landevejen fra Løgstør til Viborg sig gennem landskabet. Vejen har i århundreder været benyttet af - pilgrimsrejsende, handlende og studedrivere. Udover transporten via vandvejen har landevejen været lokalområdets hovedfærdselsåre og forbindelse til den store verden.

 

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

VisitHimmerland © 2024
Danish