©  Foto:

Herregården Hessel

Tag på fascinerende tidsrejse 150 år tilbage i tiden. På Herregården Hessel er der masser af spændende aktiviteter, hvor I kan være med!

På Herregården Hessel bliver I inviteret indenfor i livet på landet ‘som det var engang’. Hessel er nemlig Danmarks sidste firlængede og helt stråtækte herregård, som har rødder helt tilbage til 1300-tallet.  

I dag rummer de historiske bygninger et levende museum, hvor I kan opleve et autentisk gårdmiljø fra tiden sidst i 1800-tallet. På jeres rundtur kan I mærke historien vingesus, når I udforsker de gamle bygninger både ude og inde – for eksempel er stuehuset indrettet med de originale møbler fra slutningen af 1800-tallet.  

Overalt på gården bringer frivillige de gamle håndværk og traditioner til live omkring jer – og bedst af alt: I kan selv blive en aktiv del af historien. Her kan I nemlig køre en tur med hestevognen, være med til at vaske tøj med vaskebræt, hjælpe til i køkkenet, smede i smedjen, dreje håndtag i træ og lave reb – og hvis I lykkes med de to sidste ting, kan I bagefter lege med det sjippetov, I selv har lavet! 

Se det aktuelle program på www.herregaardenhessel.dk

 

Hele sommeren er der forskellige hyggelige aktiviteter på herregården – fra Hestens Dag og Store Kagedag til Herregårdskoncert i det fri, Frokost med snaps (for de voksne!) og Høstdag, så det er en god idé at tjekke kalenderen, før I planlægger jeres besøg.  

Et besøg på Hessel er en hyggelig, sjov og lærerig oplevelse for hele familien, og mon ikke børn og teenagere bagefter er en lille smule taknemmelige for det elektriske komfur og ikke mindst vaskemaskinen? 

Hvis I ikke er helt mætte af oplevelser efter jeres besøg på Herregården Hessel, anbefaler vi at afslutte dagen med en gåtur i den smukke natur på Louns Halvøen, hvor herregården ligger. Her er ikke mindre end 20 km vandreruter gennem halvøens unikke natur, der både byder på kystskrænter og slugter med egekrat, der minder om en vaskeægte troldeskov.

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

VisitHimmerland © 2024
Danish