©  Foto:

Nordsøstien, Udbyhøj - Hadsund

Tag på en skøn vandretur i kystens kulturhistorie og oplev naturen mellem Udbyhøj og Hadsund. 

Kulturhistoriske spor, storslåede landskaber og varieret natur er, hvad Nordsøstien byder på. Den 5.000 km lange vandrerute løber langs kysten i flere lande omkring Nordsøen - heriblandt det himmerlandske Mariagerfjord. 

I området syd for Mariager Fjord, løber Nordsøstien fra Udbyhøj Havn nordpå til Hadsund. Her fortsætter den nord for fjorden forbi Als, Øster Hurup og op til Lille Vildmose. 

Fra Udbyhøj til Hadsund

På stykket mellem Udbyhøj og Hadsund kan I opleve en rigt dyre- og planteliv. Stien tager Jer fx forbi det idylliske Kastbjerg Ådal, hvor nye stier for få år siden, gjorde det muligt for offentligheden at bevæge sig rundt i det smukke område. 

Fra turen mellem Udbyhøj og Hadsund kommer I forbi adskillige historiske monumenter. Her kan bl.a. nævnes Herregården Demstrup ved Demstrup Huse - og Dalbyneder Kirke, hvor I kan kigge ind og se de karakteristiske kalkmalerier, hvor fabelvæsner og djævle er nævneværdige. 

Dernæst passerer I Lyshøj Mølle, hvor naturen omkring er enestående. På vej op mod møllen slynger vejen sig gennem et bakket landbrugslandskab og går man på kanten af morænebakken, kan man nyde den fantastiske udsigt ud over det vidtstrakte flade landskab. 

Videre på ruten, kommer der en skillevej, hvor I kan vælge at fortsætte ad Nordsøstien eller tage den alternative rute, der fører Jer forbi det historiske og smukke gods Trudsholm ad en fin stenbrolagt allé og senere forbi adskillige gravhøje og gennem en af de slugter, der er karakteristiske for området. På den alternative rute kommer I forbi det fantastiske område ved Ajstrup, der er præget af en skøn natur og skovområde. 

Bliver man derimod på Nordsøstien (ad banestien) kommer man op gennem Norup og ned gennem slugten mod Mariager Fjord. Her "ender" man ved Å Mølle, som er en gammel vandmølle. Fra Å Mølle går turen mod Hadsund Syd, hvor I rammer Hadsundbroen - den eneste bro over Mariager Fjord. 

På den anden side af fjorden fortsætter Nordsøstien nordøst på mod Øster Hurup og Lille Vildmose

Find kort og mere information om Nordsøstiens mange ruter her!

 

Afstikker til "Rosernes by" Mariager 

Nordsøstien bevæger sig rundt i de historiske egne af Danmark og den ligger kun få kilometer fra den historiske og charmerende by Mariager. Her kan I tage en gåtur i den gamle bydel, hvor gaderne er brostensbelagte og husene stadig står som smukke bindingsværkshuse, der har en masse historie bag sig. 

Gå ikke glip af en tur til Mariager, på Jeres vej ad Nordsøstien. 

 

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

VisitHimmerland © 2024
Danish