©  Foto:

Nordsøstien, Hadsund - Lille Vildmose

Tag på vandreferie og følg Nordsøstien mellem Hadsund og Lille Vildmose. Her kan I opleve kulturhistoriske spor, storslåede landskaber og et fantastisk natur- og dyreliv.

På vandrestrækningen på ca. 48 km fra Hadsund i syd mod Lille Vildmose i nord, kan I opleve både historie, kultur og storslået natur. 

Fra Hadsund til Lille Vildmose 

Med udgangspunkt i Hadsundbroen, der er den eneste bro, der går over Mariager Fjord, er Jeres vandretur godt begyndt. Her bevæger ruten sig østpå bag fjorddigerne forbi Havnø Mølle. Møllen, der er fra 1842, er Nordjyllands ældste stadigt fungerende vindmølle og har åbent hver onsdag i sommerperioden, samt på særlige mølledage. Tæt ved møllen ligger Havnø Gods

Videre mod øst bevæger Nordsøstien sig gennem skov og smuk natur, inden den rammer byen Als ved Østkysten

Nordsøstiens storslåede forløb langs Østkysten giver fantastiske naturoplevelser og udsigter - nyd fx den enestående udsigt ud over Kattegat fra Als Kirkebakke. 

Området ved Als har et rigt dyreliv og er et vigtigt raste- og fødesøgningssted for mange vadefugle, dykænder, gæs og terner. Lysbuget knortegås har vildtreservat i Mariager Fjord som vigtigt overvintringssted.

Dertil er området præget af særlige naturtyper, som sjældne orkidéer, fisk og dyr som odder og spættet sæl.

 

Turen går mod Øster Hurup og højmosen 

Langs Østkystens hvide badestrande bevæger Nordsøstien sig nordpå til feriebyen Øster Hurup. Området ved Helberskov, Als og Øster Hurup er et udpræget sommerhusområde, hvor tusindvis af turister hvert år vælger at holde ferie. 

Efter en tur på Øster Hurup Havn, går turen videre ind i landet mod Nordeuropas største højmose. Området ved Tofte Skov og Lille Vildmose er indbegrebet af natur og er en oplevelse i sig selv. 

Moseområdet gemmer på en masse historie og er uden sammenligning et fantastisk område med et rigt natur- og dyreliv. Her svæver kongeørnen over trætoppene og er I heldige kan I måske spotte en kronhjort eller måske en elg - Lille Vildmose er det eneste sted i Danmark, hvor elge lever vildt. 

Vil man vide mere om det fantastiske område ved Lille Vildmose, er Lille Vildmosecentret helt sikkert et besøg værd! 

Nordsøstien fortsætter nordpå mod Skagen, men inden da, kan I lige gøre stop ved Mulbjerge og nyde den fantastiske udsigt ud over Kattegat mod øst og Lille Vildmose mod vest. 

Find kort og mere information om Nordsøstiens mange ruter her! 

 

Følg Nordsøstien syd for Mariager Fjord 

I området syd for Mariager Fjord, løber Nordsøstien fra Udbyhøj Havn til Hadsund Syd. Læs mere om denne rute her!

 

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

VisitHimmerland © 2024
Danish