©  Foto:

Linddalene

Velkommen til Linddalene, et kuperet skovområde på 41 ha, med masser af naturoplevelser og aktiviteter for hele familien. Her kan I tage den afmærkede rute, eller udforske området via de små stier.

Siden 1992 har Linddalene været fredet, i et forsøg på at bevare det historiske landskab, skabt af regn- og smeltevand fra den sidste istid for ca. 15.000 år siden. Linddalene består af tæt bøgeskov, åbne heder og græssende får.

 

En bid af fortiden

Linddalene rummer en spændende historie, som kan opleves ved de forskellige gravhøje. 3,5 meter over Linddalene, i det vestligste hjørne, står ”Lindhøj” som et bevis på områdets fascinerende historie gennem tusinder af år. Ingen ved præcis hvor gammel gravhøjen er, men er et stensikkert bevis på at der har levet mennesker i området i flere tusinder år. Udover ”Lindhøj”, findes også andre mindre gravhøje, se om I kan spotte dem alle sammen på jeres udflugt.

 

Bøgerøller

I Linddalene kan I opleve noget helt unikt, nemlig ”bøgerøller”, som er bøgetræer med mange stammer. Dét sker, hvis stammen bliver savet af og træet skyder nye stammer op. Det ser helt specielt ud, og I kan lave en konkurrence ud af det, og se hvem der ser flest på turen!

 

Dyr i Linddalene

Udover de søde græssende får, kan I være heldige eller uheldige om man vil, og møde den sjældne danske fugleedderkop. Den lever kun få steder herhjemme og bor i huller under jorden. Er I ikke så glade for edderkopper, så bare rolig – den er langt fra lige så stor som sine tropiske slægtninge med ”kun” små 2 cm. Vil I gerne opleve edderkoppen, så kan det anbefales at tage en tur til Linddalene i oktober og starten af november, hvor hannerne kommer ud i det fri, for at lede efter en mage.

 

Vil I gerne opleve mere af Hadsund efter jeres dag i Linddalene, så er der under 5 minutter ind til byen i bil. Her kan I slentre af den hyggelige hovedgade, eller gå ned til havnen og nyde udsigten til Mariagerfjord. Melder sulten sig, så har Hadsund et hav af gode restauranter, med noget for både voksne og børn. Skal det være let og lækkert, så er Café Piccolo kendt for deres gode sandwiches. Er sulten til lidt mere end det, så læg turen forbi Hadsund Færgekro, som serverer dejlig dansk mad, som man kender det. Uanset hvad I beslutter jer for, så går I ikke sultne hjem.

 

OBS: Vær klar på, at Linddalene er et kuperet landskab, og at nogle ruter følger naturstier, der kan være ujævne og glatte, hvis der har været regn. Men med den rette indstilling og rette fodtøj, så er der garanti for en dejlig dag i Linddalene.

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

VisitHimmerland © 2024
Danish