©  Foto:

Lerkenfeld rundtur på cykel - 76 km

Ta' på en historisk og kulturel cykelrundtur - hvor I bl.a. oplever Halvøen Louns, Strandby, Farsø, Aars og Gedsted, samt alt det derimellem. 

Lerkenfeld Gods er en af Danmarks ældste herregårde, tilbage fra 1455. Ådalen omkring Lerkenfeld er et naturmæssigt utrolig smukt område og en perfekt ramme til en berigende historisk cykeltur. 

Lerkenfeld rundturen kan startes ved Gedsted, der i mange år har været hjemsted for produktionen af et at Danmarkshistoriens største møbel-eventyr – de kendte Wegner møbler. 

Fra Gedsted tager I cykelrute 12 nordvest ud af byen, hen over Lerkenfeld Å og til landsbyen Gl. Ullits. Her holder I til venstre af rute 12/29, der fører jer ud på Halvøen Louns, hvor I bl.a. kan besøge Herregården Hessel og havnebyen Hvalpsund.

Herfra fortsættes ad samme rute nordpå til Risgårde Bredning, hvor I - når I er tættest på fjorden - holder til højre mod Strandby ad Rute 118 gennem Uhrehøj Plantage. Turen fortsætter via Farsø og Havbro til Kimbrer- og kunstnerbyen Aars. I Aars fanger I Himmerlandsstien rute 35 sydover til Østrup, hvor I drejer fra den ellers skiltede mod vest til Vestrup og videre til venstre ad Årupvej gennem ådalen langs Lerkenfeld Å til det historiske gods. Hovedbygningen er fra 1540 og godset er i dag på 1270 Ha.

Fra Lerkenfeld fortsætter jeres cykeltur videre sydover via Vesterbølle og tilbage til Gedsted.

Lerkenfeld Rundtur er en forholdsvis nyetableret rute, der kobler flere eksisterende ruter sammen. Derfor vil det kun være dele af ruterne, der er afmærkede. 

Find kort over cykelrundturen her!

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

VisitHimmerland © 2024
Danish