Hyllebjerg - Meet the Locals

Hyllebjerg

Foto: Destination Himmerland

Landsbyen Hyllebjerg er en by, hvor sammenholdet er vægtet højt. Her mødes de lokale til de årlige spis-sammen aftener - én gang både om sommeren og om vinteren.

Udover de traditionelle spis-sammen aftener, så mødes borgerne flittigt ved bålhytten i mange forskellige anledninger. Det er et sted, hvor der holdes hyggelige fester både mellem de lokale men også individuelt med egne familier og venner. Folk udefra kan også bruge hytten til både at lave mad over bål men også som overnatningssted - eksempelvis på en vandretur i den dejlige omkringliggende natur.

Beboerne i byen har flere traditionsrige dage. Både fastelavn, julehygge og nytårskomsammen er noget, de deler i byen. Til jul har de et arrangement for børnene, hvor julemanden skal findes den 1. søndag i advent. Efterfølgende er der gløgg og æbleskiver for alle deltagende i byen. Til nytår (nytårsaftensdag) er det en tradition med en gåtur i naturen, hvor der efterfølgende ønskes et lykkebringende nytår og skåles i champagne.

Blot 1 km. fra bålhytten finder man Trend Å, som er kendt for rigtig gode fiskeforhold, hvor der blandt andet fanges store ørreder. I byen har fiskeriforeningen et hus, hvor der er rig mulighed for at rense sine nyfangede fisk ved rensebordene bag huset. Lystfiskere benytter huset som samlingssted, hvor der altid er mulighed for at få en kop friskbrygget kaffe. Derudover kan huset også lejes af de lokale til afholdelse af fest eller andet.

Naturen omkring byen er meget varieret med både skov, mose, sø og hede. Naturen er tilfredet det offentlige til varetagelse af de landskabelige, naturmæssige og kulturhistoriske hensyn. En dag kan nydes med glæde i denne smukke natur.

Beboerne i Hyllebjerg beskriver selv byen som en dejlig lille by med plads til alle, hvor sammenholdet er helt fantastisk.

 

Oplev også:

  • Hyllebjerg Kirke

                                                                                                                                                   MTL logo

 

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

VisitHimmerland © 2024
Danish