Gedsted - Meet The Locals

Gedsted

Foto: Destination Himmerland

Velkommen til Gedsted

På vej ind i landsbyen Gedsted fra Aalestrup mødes man af den store silo, hvor byens vartegn 'Geden' og en farverig isfugl pryder smukt på siderne. Kunstværkerne er lavet af den internationale kunstner, Joram Roukes, fra Holland.

Gedsted er kendt for sin familieejet møbelfabrik Getama, som producerer kvalitetsmøbler, og som har samarbejdet med blandt andet Hans J. Wegner og Nanna Dietzel. Netop på grund af den lange møbelhistorie har Gedsted Beboer & Erhvervsforening fået indrettet et nyt vartegn; den store stol, som er beliggende i midtbyen. Som samlingspunktets navn ’Under Stolen’ indikerer, vil det være muligt at søge ly under stolen ved opsatte borde og bænke.

I 'Den Gamle Foderstof' er ostebutik, ismejeri og butik samlet under samme tag. De fokuserer på lokale produkter. Derfor er Thise Mejeris produkter også at finde i butikken, da det lokale Gedsted Mejeri producerer blandt andet oste i samarbejde med Thise Mejeri. Ismejeriet tager udgangspunkt i sæsonens smagsgivere og isen bliver produceret i italiensk stil. På bygningens 1. sal er caféen at finde. Her er er der tid til at slappe af og nyde de lækre delikatesser - herunder osteplatter, tapastallerkener, burger eller en sandwich. Dertil serveres diverse drikkevarer som Peter Larsen kaffe og the, håndbrygget øl og hjemmelavet saft fra Staarup Haandbryg, lemonader, italienske vine og meget mere.

I over 30 år har skolen været et kulturelt samlingssted, hvor der hver måned fra september til maj er fællesspisning med efterfølgende kulturelt indslag. Arrangørerne er Vennepunkt, som er en sammenslutning af repræsentanter fra flere af byens foreninger. Fra maj til september er der hver uge fælles grill i anlægget.

Til børnene i byen er der en rigtig fin musisk legeplads ved skolen, hvor der blandt andet er gynger og rutsjebane. Derudover er legepladsen fuld af musikinstrumenter, da skolens profil er musik.

Hvert år afholdes byfesten 'Gedeskæg', hvor der er mange forskellige aktiviteter som eksempelvis revy, løb, kunstudstillinger, tombola, madarrangementer, halbal og meget mere.

”Hvis man vil sammenholdet og fællesskabet – så er der rig mulighed for det her i Gedsted” – Doris Lauritzen, lokal ildsjæl.

Oplev også:

  • Vandrestier langs Lerkenfeld Å ud til Limfjorden
  • Historisk klokkespil fra 1757 spiller hver dag klokken 12
  • Gedebuk i neon på byens vandtårn

                                                                                                                                                   MTL logo

 

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

VisitHimmerland © 2024
Danish