Østerbølle - Meet The Locals

Østerbølle

Foto: Destination Himmerland

Østerbølle er en landsby, hvor sammenhold og godt naboskab er rigtig vigtigt. Det ses blandt andet hvert år til sommerfesten, hvor alle de lokale mødes til en weekend fuld af leg og konkurrencer.

Weekenden til sommerfesten står blandt andet på forskelligt boldspil, heste- og cykelringridning, havetraktortræk, gudstjeneste, kagekonkurrence og ikke mindst en masse hygge med blandt andet fællesspisning.

Foruden sommerfesten, er byens beboere gode til at mødes og tilbringe en dag eller aften sammen - eksempelvis vandreture, cykelture eller sangaftener i klubhuset. Byens klubhus bliver flittigt brugt til diverse arrangementer og er samlingspunkt for alle – gamle som unge.

I byen hjælper man hinanden, om det så er til sommerfesten, rengøring af byens gader eller renovering af klubhuset, der er altid en hjælpende hånd at finde.

Ved klubhuset afholdes der også hvert år Sankt Hans, hvilket den engageret beboerforening står for. Her er grillen tændt og alle medbringer sin egen mad. Aftenen er fuld af hyggeligt samvær, hekse konkurrence og snobrød over bål.

Desuden er der et stykke udenfor byen en fantastisk tidslomme; resterne af en 2000 år gammel landsby i et fredet område. Sammensunkne rester af de originale husvægge er i dag at se som jordvolde. Jernalderlandsbyen har haft 16 langhuse og 3 udhuse. Det at man kan gå rundt imellem de mange huse, giver en fantastisk oplevelse af, hvordan det har set ud tilbage i tiden, hvor mennesker og dyr boede under samme tag.

                                                                                                                                                   MTL logo

 

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

VisitHimmerland © 2024
Danish