Koldkrigsbunker

REGAN Vest - Koldkrigsmuseet

Foto: www.nordjyske.dk

Besøg bunkeranlægget REGAN Vest, der ligger skjult 60 meter under en kridtbakke og blev opført i al hemmelighed i 1960’erne. Det skulle huse regering, embedsmænd samt den siddende regent i tilfælde af en atomkrig.

Besøg det imponerende Koldkrigsmuset REGAN Vest, der lige gemt i Rold Skov.  Her kan du få et indblik i en tid, der slet ikke virker så fjern i dag. Bunkeren REGAN Vest blev nemlig bygget, da man frygtede den kolde krigs grusomheder og hvis den skulle udvikle sig til en regulær angrebskrig med atomvåben. 

Det er en spændende oplevelse at besøg koldkrigsmuseet REGAN Vest, som foruden bunkeren også består af maskinmesterboligen, som skjulte indgangen til bunkeren samt en velkomst- og udstillingsbygning med café og udstillinger, der fortæller om Danmark under den kolde krig.

 

REGAN VEST

I 1960'erne blev bunkeren i al hemmelighed bygget 60 meter under jorden ind i en kridtbakke og skjul bag en gul murstensvilla. Bunkeren er atomsikret og godt skjult i Rold Skov - en strategisk placering langt væk fra storbyerne og tætbefolkede områder. Bunkeren har plads til 350 mennesker i de cirkelformede gange under jorden, som har et imponerende areal på 5.500 m2. 

Først i 2012 blev bunkeren taget ud af beredskabet - indtil da var bunkeren faktisk en velbevaret hemmelighed, da det først var herefter at den eksistens blev kendt i den brede offentlighed. I 2014 blev anlægget fredet og herefter gik tankerne, idéerne også arbejdet i gang med at få åbnet denne imponerende kulturarv for offentligheden - det nu særdels velkendte Koldkrigsmuseum REGAN Vest.

 

Måske synes du også om dette

Vikinger i Himmerland
De Nordjyske Museer
Fyrkat ringborg
Himmerlands kulturarv
Kunst i Himmerland
Kunst og kultur i Himmerland
MTB Rold Skov
Rold Skov
Store Blåkilde
Store Blåkilde
Madum Sø
Madum Sø

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

VisitHimmerland © 2024
Danish