©  Foto:

Madum Sø

Madum Sø er et yndet badested for både lokalbefolkningen og områdets turister.

Madum Sø er en ferskvands-sø, og pga. lav algevækst er vandet fantastisk klart.

Rundt om Madum Sø er der anlagt 2 badestrande, østre og en vestre badestrand - begge badestrande tydeligt afmærkede, resten af søbredden er omringet af åben og smuk fyrreskov.

Madum Sø er ideel for familier med mindre børn, grundet søens vandstand og sandbund. Madum Sø er meget lavvandet nogle meter ud fra strandbredden, herefter bliver søen dyb, hvor man kan svømme. Madum Sø er en populær destination for lokale samt turister fra Danmark og udlandet.

De 2 anlagt badestrande har tilhørende gode parkeringsforhold og toilet bygning ganske tæt ved søen. Ved vestre badestrand er der også mulighed for at besøge det lokale "Madumsøhus isbar", hvor der i højsæsonen serveres frisk italiensk is.

Bemærk: Badning er kun tilladt ved de to afmærkede strande.

Paddleboard/SUB board: Det er IKKE tilladt på Madum sø, da søen er fredet.

Der er tre afmærkede vandre ruter i området omkring Madum sø og Langmosen, som du kan finde et kort over her.

KORT: Se kort med Madum Sø, Langmosen og St. Blåkilde

Der sker efter sigende mystiske ting ved Madum Sø. Af og til optræder der nogle uforklarlige lysskær ved søgen. Der er nogle, som mener, at det muligvis er spøgeri. Så er der fortællingen om den gamle borg, der skulle være sunket ned på bunden af søen. Endelig er der den kæmpestore sten kastet af en hidsig trold, som er havnet i nærheden af Madum Sø. Hvis du har lyst til at vide mere om søens mysterier, kan du høre om dem HER

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

VisitHimmerland © 2024
Danish