Øster Hurup

Øster Hurup - hav, strand, musik og natur

Foto: Mette Johnson

Vil du opleve ægte feriestemning i en dansk kystby, så tag til Øster Hurup. Her er der kilometervis af hvide sandstrande, musik, stemning og hygge. Resten af året er Øster Hurup også dejlig. Her er der knap så meget sommerstemning, men masser af vidunderlig natur, nærvær og ro. 

Himmerlands Østkyst har meget at byde på.

Foruden de smukke hvide sandstrande ud til Kattegats lave vand og den unikke natur langs kysten og i Lille Vildmose, så gemmer Østkysten også på et væld af oplevelser. Kysten er det oplagte feriested, hvis ferien skal stå på en uge i feriehus eller på campingplads. Uanset om I er på ferie med børnene, rejser som et voksent par eller er en stor familie, er her meget at opleve. I skolernes ferie er der særligt stort fokus på aktiviteter og events i børnehøjde. Og uden for ferierne er området stille og roligt med åbne vidder og plads til at nyde livet og hinanden.

Oplevelserne ligger nærmest som perler på en snor. I skal ikke langt for at få store naturoplevelser, og blot et lille smut fra kysten ligger Hadsund by – lige der, hvor broen går over Mariager Fjord. I Hadsund er der mange butikker og gode restauranter – men her er også små unikke seværdigheder,
som er oplagte at besøge på jeres tur rundt i Himmerland. 

Als Odde og Helberskov ligger lige syd for Øster Hurup og Als. Her finder I rigtig mange feriehuse på store naturgrunde, men også to små  campingpladser, hvor det er naturen, der er i fokus. Her er der ikke så mange dikkedarer, blot grønne omgivelser, fred og ro. På Als Odde – hvor Mariager Fjord munder ud i Kattegat – venter særligt store naturoplevelser. Især hvis I ynder at kigge på fugle – for her yngler både havterner, dværgterner og klyder, ligesom her er trækkende ande- og vadefugle.

 


Øster Hurup - noget helt specielt

Vil du have den helt ægte feriestemning i en dansk kystby, så tag til Øster Hurup. Her er der kilometervis af hvide sandstrande langs det dejlige blå Kattegat, der byder både vandhunde og landkrabber velkommen. Vandet er lavt langt ud, så kysten er tryg og sikker for familiens mindste. Det er da heller ikke uden grund, at stranden her er kåret til Danmarks mest børnevenlige strand!

Øster Hurup har en helt særlig stemning og byder sommeren igennem på mange aktiviteter for store og små. Hele sommeren er der blandt andet markedsdag hver tirsdag, fredag står i musikkens tegn, og hver onsdag samles lokale ildsjæle og gæster fra nær og fjern til fælles morgenmad ved turistinformationen.

Øster Hurup - byen på østkysten

Foto:David Trood

Feriehus ved Sol og Strand

Foto:Sol og Strand

Der er masser at glæde sig til – en helt særlig
begivenhed er US Car Camp; et kæmpe træf for amerikanerbiler, der bringer ægte amerikanerstemning til byen i uge 30. Og så er Øster Hurup også en by med handel – alt det, man behøver, og lidt til – og endda et feriecenter med vandland til regnfulde dage. Øster Hurup er også helt perfekt til både cykel- og vandreture eller lystsejlads med sin imponerende og aktive havn – og så indbyder det lave vand ved kysten til masser af sjov og leg på vandet og i vandkanten. Her kan I fx leje et SUP-board og teste jeres balanceevne på det lave vand.

Når I skal beslutte, hvordan I skal overnatte i Øster Hurup, er der også mange muligheder – fx feriehuse i alle størrelser og typer. Sol & Strand og Feriepartner Kattegat er nogle af de udlejningsbureauer, som holder til i Øster Hurup. De hjælper gerne med at finde det helt rigtige feriehus til dig og din familie.

Området er også hjemsted for flere campingpladser med alt, hvad man behøver, en autocamperplads, Den Gode Søvn, som er et moderne Bed & Breakfast i centrum af Øster Hurup – og så er der endda en shelterplads i byen. 

Og når sulten melder sig, er der mange restauranter med godt til ganen, caféer, hvor servicen er i top, og ikke mindst virkelig gode is til familiens lækkersultne i alle aldre. 

 

 

Børnevenlige Øster Hurup

Sommerbyen Øster Hurup, er i dag en livlig ferieby med havn, strand, spisesteder, butikker og afslappet stemning. Her er ideelt for børnefamilier med  rigtigt mange underholdende aktiviteter og skøn natur. I kan både holde ferie i feriehus, på campingplads og i Feriecenter Øster Hurup. Øster Hurup ligger helt ud til Himmerlands Østkyst, hvor Kattegats lave vand, skaber de perfekte strande for familiens mindste. Her er nemlig Danmarks mest børnevenlige strand. Men her er også mange sjove og spændende aktiviteter – alt sammen med udgangspunkt i dyr og natur.

Det Går Helt i Fisk
- i vandkanten på stranden i Øster Hurup. Hver mandag kl. 10:30-12:00 i skolernes sommerferie kan I fange krabber og hurtige rejer, som I bagefter kan studere og lære om. Her er også smagsprøver på frisk fisk eller muslinger. Det er både sjovt og lærerigt! 

Lille Vildmosecentret
- er et oplagt udflugtsmål for børnefamilierne. På centret foregår der mange søde, sjove, spændende, skøre og skræmmende oplevelser. Her kan I være med til at fodre vildsvin, lære om søens liv under overfladen, se et dyr blive slagtet, møde trolden Lille Vildma og meget mere. Program og aktiviteter varierer, så tjek derfor altid eventkalenderen i GoVisit-app’en for et opdateret program.

Fang krabber og slip poderne løs
På havnen i Øster Hurup kan I dyste på krabbe-væddeløbsbanen. Den bringer sjov, glæde og dejlige ferieminder. Bag fælleshuset på havnen er der en skøn legeplads, hvor de mindste kan bruge tid og energi, mens mor og far får en pause. Og er det ikke nok, så kan der leges ’jorden er giftig’ på forhindringsbanen på Torvet eller på den store nye legeplads i Strandparken.

Hadsund Dyrehave
Skal I  en tur til Hadsund for at handle i butikkerne eller besøge museet, så tag også et smut forbi Hadsund Dyrehave – men glem ikke  gulerødderne! Her mødes I nemlig af søde, kælne og livlige klappegeder, og mellem træerne, bag den store låge, går en stor flok hjorte, som meget gerne tager imod en gulerod. Midt i den grønne oase er der en udsigtsplatform med borde og bænke, hvor I kan nyde madkurven til synet af dyrene helt tæt på.

Fredagskoncert i Øster Hurup

Foto:Steen, Det Gode Liv Øster Hurup

Lille Vildmosecentret

Foto:Lille Vildmosecentret

Vilde naturoplevelser ved Kattegats kyst
Når du har daset og badet nok, så bare rolig - Kattegats kyst kan så meget mere. Kysten er smuk og har en skøn unik natur. Lidt nord for Øster Hurup ligger Lille Vildmose, der faktisk ikke er så lille endda. Faktisk er Lille Vildmose 7.600 hektar stor, og er en vaskeægte dansk vildmark. Her er rigt på dyre- og planteliv. Du kan på egen hånd drage ud i Lille Vildmose, eller du kan besøge Lille Vildmosecentret, der sørger for guidede ture, sjov for børnene og meget mere. I Lille Vildmose er I garanteret store oplevelser.

Naturen langs Kattegats kyst og området omkring Øster Hurup og ned til Als Odde - ved udmundingen af Mariager Fjord - byder på mange muligheder. Hop på cyklen eller snør vandreskoene, for her er nok natur at udforske til mange dage. Du kan for eksempel vandre ad Kløverstierne
i Øster Hurup eller ta’ en tur langs kysten ad Nordsøstien.

Til vands er der også mange muligheder - både sejlads, Stand Up Paddle og havkajak er foretrukne aktiviteter. Hele sommeren sørger Aalborg Outdoor for at du kan leje et SUP-board eller en kajak. Det lave vand gør det tilgængeligt for selv begyndere. På blæsende dage og med den rette vindretning er kysten også helt perfekt til eksempelvis kitesurfing.

 

Øster Hurup Havn
Øster Hurup Havn er en stor, moderne havn, der hvert år byder mange gæstesejlere fra nær og fjern velkommen. Her er alle de faciliteter, man kan ønske sig, og så kan I altid finde en hjælpende hånd, en kold øl – og rigtig god stemning. 

Øster Hurup Havn er helt naturligt blevet samlingssted for både lokale og gæster, og her er også virkelig dejligt. I kan nyde et dejligt måltid ved restauranten, grillen eller fiskehandleren – og så er her selvfølgelig også en legeplads til familiens mindste, et fælleshus med gode faciliteter og mange
hyggekroge. 

På havnen er der desuden en autocamperplads med Danmarks nok bedste udsigt! Så hvis I vil sikre jer en plads til solopgangen i sommerferien, skal I nok skynde jer.

Øster Hurup Havn

Foto:Mette Johnson

Stranden i Øster Hurup - Det Går Helt i Fisk

Foto:VisitMariagerfjord

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

VisitHimmerland © 2024
Danish