©  Foto:

Vitskøl Kloster

Vitskøl Kloster er et af Nordeuropas ældste klosteranlæg. Det er en historisk perle, som gennem de sidste 10 år er blevet nænsomt renoveret. I dag fremstår klostret som et unikt bygningsanlæg, der kan danne rammen om kurser, konferencer og møder.

Gøglere, riddere og andet godtfolk til Middelalderdage
Besøger du Vitskøl Kloster, mens der afholdes Middelalderdage, kan du opleve gøglere, riddere, skønjomfruer, trubadurer og andet godtfolk. Der er aktiviteter for både børn og voksne. Du kan opleve middelalderen gennem smage, lugte og lyde. Oplev riddere, der kæmper, oldfruen, der står ved bålet og laver mad eller gøglere, der spiller en karakteristisk melodi fra middelalderen. 

Et moderne uddannelsessted
Udover at være konferencecenter og udflugtsmål er Vitskøl Kloster også et moderne uddannelsested. Vitskøl drives nemlig af Træningsskolens Arbejdsmarkedsuddannelser, TAMU, der er et landsdækkende uddannelsessystem, for udsatte unge, der herigennem kan få fodfæste på arbejdsmarkedet. Det er de unge under uddannelse, der vedligeholder klosteret, passer husdyrene og landskabet, laver mad og driver klosterhaven og landruget. På den måde er Vitskøl ikke bare et stykke Danmarks-historie men også et stykke spillevende nutid.

Den berømte kydderurtehave
Vitskøl Kloster er bl.a. kendt for sin store krydderurtehave. Besøg den og den gamle ruin. Der er mulighed for at købe planter fra gartneriet.

Rundvisning d. 1. maj - 1. september mandag-fredag kl. 15
I alle hverdage fra maj til september kan du klokken 15 få en rundvisning på klosteret. Her kan du blandt andet se Det Blå Værelse, Kirkesalen, Munkekælderen, kaffestuen mm. Historien bliver fortalt af elever fra TAMU uddannelsen på Vitskøl Kloster via video. Husk derfor smartphone for at få optimalt udbytte af turen.

Pris pr. person: Kr. 40,- ved køb af billet til urtehaverne kr. 20,-

Børn under 14 år: Gratis

Besøger du Vitskøl Kloster på en ganske normal dag, kan du gå en hyggelig tur i den ældgamle urtehave, som stammer helt tilbage, da munkene passede haven. Klosteret rummer en enorm historie, som du nærmest kan fornemme, mens du går en tur rundt i haven og rundt om bygningerne.

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

VisitHimmerland © 2024
Danish