©  Foto:

Tofte Sø Tårnet

Gennem en tunnel under landevejen ved p-pladsen til den offentlige strand kommer man til Tofte Sø Tårnet. Fra tårnet har du udsigt til enebærstykket, en af de smukkeste sletter i det indhegnede område.

Her færdes kronvildt, og hjortegræsset, bølget bunke og de stedsegrønne ener virker særligt tillokkende. Mod nordvest kan man også være heldig at se vildsvin. Enebærbuskene er tilhold for mange småfugle, hvilket gør området særdeles attraktivt for fugleelskere og nysgerrige sjæle.

Skarv og Havørne

En udflugt til Tofte Sø Tårnet er nærliggende i forbindelse med besøg på Lille Vildmosecentret. Fra tårnet er der udsigt til en af Danmarks største skarvkolonier, der er beboet fra marts til ud på efteråret. Næsten dagligt året rundt ses havørn eller kongeørn fra tårnet. Ofte jager ørnene skarver eller gæs.

De seneste tre årtier er der observeret flere end 210 forskellige fuglearter. Krondyr og vildsvin kan ses på bredden af søen, særligt ved lavvande om sommeren og odderen er en regelmæssig gæst i søen

Vinterens fugletrafik

I vinterhalvåret er Tofte Sø et besøg værd i daggryet og i skumringen. I aftenstunden kan man opleve tusinder af svaner, gæs, ænder og kragefugle gå til fælles overnatning i eller omkring søen. Om morgenen kan man så se trafikken af fugle gå den anden vej, ud i terrænet.

Overnatningstrækket til og fra Tofte Sø er et skuespil, der byder på en ganske særlig stemning i hjerteregionen af Lille Vildmose.

Der er adgang for kørestolsbrugere til tårnets nederste etage.

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

VisitHimmerland © 2024
Danish