©  Foto:

Rosenparkens Pavillon, Aalestrup

Parken er anlagt i en pragtfuld natur ned mod Simested Å og det giver roserne det bedste udstillingsvindue, man kunne tænke sig.

15.000 roser i 225 forskellige sorter blomstrer. Her kan man se: slyngroser, buskroser, storblomstrede roser og buketroser.


Parken er åben for alle, hvor man kan nyde den flotte park med de smukke roser. 

Rosenparkens Pavillon er en oplevelse af farver og dufte beliggende i naturskønne omgivelser. Det er roserne der er hovedattraktionen og der er et rigtigt stort udvalg. Det er lige fra engelske roser til historiske roser, renaissanceroser, slotsroser, storblomstrede roser bare for at nævne nogle få. Disse er fordelt på intet mindre end omkring 225 forskellige sorter. 

Det er ikke så underligt med de mange roser, da den oprindelige idé var at plante 10.000 roser samlet på skåningen ned til Simested å. Hvilket giver de perfekte rammer for en stor attraktion såvel i Danmark som i udlandet. 

Foruden de mange roser byder den smukke natur i Rosenparken da også på staudebede, flotte og gamle træer samt en afdeling af krydderurter.

Rundt om i parken vil man finde åbne spisehuse, hvor man kan spise sin medbragte mad, samtidig med at man nyder udsigten over parken. Herfra kan det også være muligt at høre fuglefløjt, da der i parken også er volierer med eksotiske fugle samt at der går påfugle rundt. 

Det er muligt at overnatte i sheltere i parken, hvis blot du selv medbringer en sovepose. 

Der er kommet nye tiltag i parken, så det gamle ishus, bliver lavet om til café. Her er det muligt i hele åbningsperioden, at nyde en kop kaffe og mad som kan købes i den tilhørende kiosk. 

I parken ligger pavillonen, som er bygget i 1988. Denne bruges hele året til private fester og foreningsarangementer, koncerter mm. Den kan rumme 150 personer og kan bestilles på tlf. 42412386. 

Der er gratis adgang til parken, og du er desuden velkommen til at tage din hund med i snor. Såfremt du har hømhøm poserne med. 

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

VisitHimmerland © 2024
Danish