©  Foto:

Rosenhaven i Mariager

Her kan besøgende fryde sig over synet af ikke mindre end 400 forskellige rosensorter fordelt på ca. 800 planter.

I Rosenhaven er der roser i alle størrelser, farver og dufte fra alverdens lande. Tidsmæssigt præsenteres både urgamle historiske roser og nyeste rosentrends. Buskrosen, Rosa X Sancta, der pryder nogle af havens mange rosenbuer, er således den ældste dyrkede rose, vi kender. Den kaldes også ”Mumierosen”, fordi den blev fundet i gravsteder i Ægypten dateret til ca. 170 f. kr. Rosen har gennem århundreder ofte været plantet nær kirker og klostre, og navnet betyder da også ”Den hellige rose”, hvorfor den nok også har vokset ved Mariager Kloster.

Blandt de nyeste roser vil mange sikkert glæde sig over den raffinerede røde ”Our Last Summer”. Den er skabt af den danske rosenforædler, Rosa Eskelund, og navngivet af den rosenentusiastiske danske skuespiller Ghita Nørby i 2013. Rosen har vundet et hav af internationale priser og er blevet meget populær i bl.a. Italien.

Farver og dufte Når haven folder sig ud i fuldt flor, vil de 22 bede lyse med et orgie af farver og byde på dufte, der vil være ukendt for mange, bl.a. fra en rose, der er krydset med æble. Endelig er der en rosensort betegnet Bizar, der kun kan ses i Mariager Rosenhave!

Rosenhaven er på 2.000 kvadratmeter.

Da roserne er plantet efter et system, hvor de vises i en historisk og sortsmæssig sammenhæng har haven også status af et Rosarium: Et sted med romantiske gange, siddepladser og ro, hvor man kan nyde en bog, mens næsen kildres af skønne dufte.

Roserne vil blomstre fra maj og indtil frosten kommer. Til fryd og glæde for alle - også for børn. Bliver børnene trætte af at se på roser, kan de boltre sig på den flotte naturlegeplads i tilknytning til Rosenhaven.

 

 

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

VisitHimmerland © 2024
Danish