©  Foto:

Røverknolden Naturlegeplads

EVENTYR, MUSIK OG SANSER PÅ RØVERKNOLDEN
en skøn naturlegeplads i hjertet af Rebild og Rold Skov.

På Røverknolden kan du opleve rigtig mange sjove ting:
Prøv Røverknoldens legeplads. Gå på opdagelse i den ”Den Store Verden,” en sansesti, hvor du sammen med den lillebitte Tommelise kan opleve skovens ”store” dyr og svampe. Eller spil på de mange instrumenter i Det Musikalske Uderum.

FIND RØVERKNOLDEN
Adresse: Naturlegepladsen har ikke en adresse, men den nærmeste parkeringsplads ligger ved byskiltet i den østlige del af Rebild by. 
Parkeringspladsen har gratis parkering og du kan finde parkeringspladsen øst for Rebild by her på kortet: (SE KORT).

Få hundrede meter inde i skoven ligger Røverknolden på højre side - det er ikke tilladt at køre ind til Røverknolden med motorkøretøj.

MERE OM RØVERKNOLDEN

Naturlegepladsen ser ved første øjekast ikke ud til at være så stor. Den indeholder en rutsjebane, svævebane, bålplads, borde og bænke, samt halvtag. Der er også tørt brænde og en sav+savbuk. Desuden et rebnet og et skib bestående af balancebrædder og klatrestænger.

Men ser man nærmere på naturlegepladsen er der en kæmpe sansesti, som strækker sig i et stort område rundt omkring hovedlegepladsen.
På sansestien er der store svampe i forskellige farver. Træerne er formet som trolde, med øjne og lange røde næser. Nogle af træerne er også dekoreret med flot hjemmestrik. Langs med stien er der store sten, som er malet og nogle steder hugget til, så de danner hekse, trolde og alfer.

På hele naturlegepladsen finder man udhuggede træer, som bl.a. forestiller egern, muldvarp, tudse, svale og Tommelisen.

I musikområdet er der  instrumenter, som er udhugget i træ, med flotte mønstre og sjove dyr. Børn i alle aldre kan få glæde af disse instrumenter.

På sansestien finder man en kæmpeedderkop i træ, og et stort spind, som man naturligvis kan kravle rundt i. I midten af spindet hænger der en klokke, så man kan høre, når edderkoppen har fået noget i nettet. Langs med stien findes desuden en grævlingegrotte, hvor man kan kravle ind og se en stor grævling, som er udhugget i træ.

Yderligere ting på sansestien tæller bl.a. en stor orm i mange flotte farver, og et kæmpe rådyrgevir lavet i træ, som man kan sidde eller klatre på.

Naturlegepladsen ligger i Rold skov og man er derfor konstant omringet af flot natur. Bl.a. derfor er legepladsen ikke kun elsket af børn, men også af de voksne.

TIP EN 20'er
Når I går rundt og lærer nyt om dyrene i skoven, kan I dyste mod hinanden ved at tippe en 20'er. Der er lavet 20 spørgsmål på et skema, som du kan printe og tage med.

Svarene finder I på et andet skema via dette link

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

VisitHimmerland © 2024
Danish