©  Foto:

Rebild Bakker ruten og Gravlev Ådal - vandring

Rebild Bakker ruten er lagt så man får det bedste af det bedste i området. Du vil opleve skønne udsigter, kilder, bakker, troldeskoven, og meget mere. 

Rebild Bakker ruten

Dette kort fra Naturstyrelsen viser ruterne i Rebild Bakker og Gravlev Ådal.
KORT: Find information omkring Rebild Bakker ruten og kort over Rebild Bakker og Gravlev Ådal her.

"Rebild Bakker Ruten" blev indviet den 2. juni 2018. Den nye vandrerute i Rebild National Park og Rold Skov sætter nye standarder for vandreoplevelser i Danmark og har fået masser af roser og høje karakterer for de fine oplevelser undervejs. Den knap 11 km. lange rute har som den første i Danmark opnået både at blive certificeret som Kvalitetssti af Dansk Vandrelaug og som Premium Vandrerute af Deutsches Wanderinstitut.Den tyske organisation har etableret Europas mest udbredte – og strengeste – kvalitetssystem for vandreruter, hvor kun de bedste ruter slipper gennem nåleøjet

Rebild Bakker Ruten (markeret med hvid) er tilrettelagt af Naturstyrelsen Himmerland og Rold Skov Natur- og Kulturcenter, så man får det bedste af det bedste i området:

Undervejs er der mulighed for at slappe af på bænke og bare nyde stilheden og udsigterne. Ruten er desuden lagt, så den kan kortes af to steder, hvis man vil nøjes med at gå knap 4 eller 8 km.

Oplevelser undervejs:

Ravnkilden som for mange står som den smukkeste af Rold Skovs mange kilder. Kilden udspringer som sumpkilde for foden af de forkrøblede bøgetræer og løber tværs over grusvejen og videre til Lindenborg Å. Der er lagt trædested ud så man kan komme tørskoet fra den ene side til den anden Dette giver også skovgæsten god mulighed for - netop her - at fylde den medbragte drikkedunk op med herlig kølig drikkevand til resten af vandreturen.

Krybskytten Lars Kjærs hus der ligger for foden af Rebild Bakker. Her boede Lars Kjær med hustru og børn – en rigtig fattig familie som ville sulte hvis ikke Lars gik i skoven om natten for at skyde råvildt til at mætte deres sultne maver. Dette var og er naturligvis ikke tilladt, men dengang så både de omkringboende og skoven igennem fingre med dette – netop fordi han skød dyrene af ren og skær nød og ikke til videresalg.

Troldeskoven er udlagt som urørt skov hvilket betyder at der ikke må foretages nogen form for hugst eller andre indgreb.

Den har mange træer med flere stammer, krogede og knortede og ud fra formen kan man godt forstå hvorfra dette område har fået navnet fra. Det er også i Troldeskoven du kan opleve udsigten fra skovtårnet "Høje odde".

I tidligere tid – hvor befolkning måske var knapt så oplyste som i dag - og man skulle passere skoven her ad en af det gamle oldtidsveje og dagslyset var ved at forsvinde, ja, så kunne man måske godt komme til at forestille sig at de mørke krogede bøgestammer kunne se ud som trolde.

Ruten går også forbi en primitiv overnatnings plads inden du vender imod bakkerne igen. Turen går op over Sønderkol, som er bakkernes højeste punkt med 102 meter. Fra toppen kan du se Gryden – hvor der hvert år den 4. juli sker en større fejring af den amerikanske uafhængighedsdag. Her mødes gæster fra nær og fjern for at fejre venskabet mellem Danmark og USA til Rebildfesten.

Du kan selvfølgelig starte din tur et hvilket som helst sted, mange vælger dog at starte ruten fra punket A ved RebildPorten, Rebildvej 25A, 9520 Skørping - her finder du en god parkeringsplads og samtidig indgangen til Rebild Nationalpark.

Udover Rebild Bakker ruten, kan du på kortet finde information omkring Rebild Bakker, Ravnkilden og Gravlev Ådal. På kortet er information delt op i fire kategorier, som gør det nemt at lokalisere ens interesse områder i området.

Dette kort fra Naturstyrelsen viser ruterne i Rebild Bakker og Gravlev Ådal.
KORT: Find information omkring Rebild Bakker ruten og kort over Rebild Bakker og Gravlev Ådal her.

Film fra Rebild Bakker ruten her...

God fornøjelse med Rebild Bakker ruten...

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

VisitHimmerland © 2024
Danish