©  Foto:

Østerbølle Oldtidsboplads

Et stykke ude af en markvej fra nutidens landsby Østerbølle, finder du en fantastisk tidslomme. I et fredet område ligger resterne af en 2000 år gammel landsby. Jordvoldene på bopladsen er sammensunkne rester af de originale husvægge i en jernalderlandsby, der har omfattet 16 langhuse og 3 udhuse.
Husene er orienteret øst-vest og har en indgang.

Vest-enden er med lergulv, arnested og jordbænk langs væggene -var beregnet for mennesker. Øst-enden med simpelt jordgulv rummede kreaturbåse.
To rækker solide stolper bar i forening med de 1 m. høje jord- og græstørvvægge taget, der var tækket med lyng, strå, kviste ect.

Oplev ved Østerbølle 

  • En tidsrejse til resterne af en 2000 år gammel landsby, At gå rundt mellem de sammensunkede huse er en enestående mulighed for en rejse tilbage i tiden.
  • Et landsbymiljø, hvor man kan fornemme hvordan der ud så ud for 2000 år siden. Nord for landsbyen findes resterne af dens marker og udenfor der fredede område fandtes i sin tid flere huse, en brønd og en lille gravplads. 
  • Hustomter, hvor du får en fornemmelse af hvordan husenes størrelse og hvordan de var indrettet. I jordvoldene ses hullerene efter husets døre, der boede mennesker og dyr under samme tag. Menneskene i vestenden og dyrene i østenden 

Det er et sted der er et besøg værd, hvis du interessere dig for de ældre tider der var være i Danmark. 

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

VisitHimmerland © 2024
Danish