©  Foto:

Øster Hurup Kirke

Øster Hurup Kirke er et smukt eksempel på dansk landsbykirkearkitektur fra 1900-tallet. 

Den røde murstenskirke i de nyromanske stilformer er opført i år 1900 med Sct. Peters Kirke i Randers som forbillede.  Den 27. februar 1899 blev de første 600 sten fra teglværket i Als læsset af på kirkepladsen og byggeriet kunne gå i gang. Byggesummen androg 15.254 kr. incl. opførelse af et kapel. Kirken blev indviet den 10. juni 1900 af biskop I. Svane, Viborg.

Arkitekt på byggeriet var C. A. Wiinholt, Viborg. Kirken er udformet som et kors med et centralt placeret tårn. Alt inventar er fornyet i 1975 og rummet fremtræder nu med styrke og ro.
 
Særligt bemærkelsesværdigt er, at alteret er rykket frem i koret under en lyshimmel, der samler opmærksomheden omkring alterbord og altertjeneste.
 
Klokketårnet er opført i 1999 og taget i brug ved høstgudstjenesten samme år. Allerede i 1987 begyndte man at arbejde med planerne om et nyt klokketårn. Planerne blev dog henlagt i 1989, fordi klokketårnet blev dobbelt så dyrt som forudset. I 1998 blev der mulighed for at optage lån til byggeriet og sammen med pengegaver og henlæggelser i årenes løb, betød dette at byggeriet blev sat i værk i 1999. Klokketårnet er placeret sydvest for kirken. 

Kirken er åben, når graveren arbejder på kirkegården eller efter aftale, dog ikke mandag.

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

VisitHimmerland © 2024
Danish