©  Foto:

Oddesundtårnet

Oddesund er ikke bare et smukt eksempel på Limfjordens natur skønne omgivelser, for Oddesund er også rig på historie.
Efter gennembruddet af Aggertangen 1825 blev Oddesund den trafikale navlestreng, der forbandt Thyland med Hardsyssel, og forbindelsen over det smalle sund blev derved en flaskehals på den store vestjyske handelsvej fra Thy til Tyskland. Den gammeldags rofærgefart måtte derfor forbedres, og i 1861-64 blev der på oddens nordøstlige side anlagt en lille havn som endnu kan ses.
Efter anlægget af Thybanen 1880-82 åbnede her i 1883 en af Danmarks helt tidlige dampfærgeforbindelser, hvorfra den forfaldne færgehavn stadig kan ses.
I 1938 åbnede broen over Oddesund.

I krigs- og krisetider har Oddesund haft en stor strategisk betydning. Herom vidner de store bunkersanlæg, som den tyske besættelsesmagt opførte under 2. Verdenskrig.

 

Oddesundtårnet 

I Oddesund er bunkerne bestemt ikke de eneste bygninger der er værd at se mens man besøger Oddesund.
Oddesundtårnet der med en højde af 12,5 meter giver besøgende en fantastisk mulighed for at tage omgivelserne ind i fulde, og da tårnet ikke ligger længere end et stenkast fra vandkanten vil det være et ideelt at stoppe op og da tage en pause.

 

Regelbau 411

Bunkerne der er at finde i Oddesund blev opført i krigstid, på grund af deres strategiske placering. I to af bunkerne, de to syd for hovedvejen, finder du forskellige kunstudstillinger som bliver præsenteret af Regelbau 411.

Regelbau 411 byder gæster velkommen indenfor i de grå betonvægge, hvor der er blevet indrettet kunst udstillinger der agter at bryde de normale rammer for hvordan gæster opfatter kunst.
Regelbau 411 stræber efter at kunne give alle der besøgende deres udstilling med eksperimenterende lyd-, lys- og videokunst på højeste niveau. Bunkerne i dem selv er med til at bidrage til den unikke oplevelse, på den måde at de rå omgivelser af bunkerne for gæsterne til at bruge deres sanser på måder som man normalt ikke ville kunne finde på andre kunstudstillinger.

Information 

For kontakt, åbningstider eller mere om Regelbau 411: Regelbau 411

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

VisitHimmerland © 2024
Danish