©  Foto:

MTB i Uhrehøje

Vil du opleve den himmerlandske natur på en sjov og anderledes måde? Så kom med på en MTB-tur i Uhrehøje Plantage!

Hvis du er vild med MTB, og gerne vil have både tempo og udfordring, er Uhrehøje Plantage mountainbikespor det rette for dig. 

Det spændende spor går gennem et flot og varieret terræn og underlag. På den blå rute er det muligt at skære de sværeste sløjfer væk, så alle kan være med. Du skal blot følge de blå markeringer hvor sporet deler sig, så kan du slippe for de svære stykker. Har du derimod mod på udfordringen, skal du i stedet følge de røde sløjfer, som er for de øvede mens de sorte sløjfer er til eksperten.

Den blå rute er ca. 10 km langt og har 120 højdemeter, mens hele sporet inkl. alle røde og sorte sløjfer er ca. 15 km langt og har 230 højdemeter.

 

Parkering

Du kan vælge at parkere på den store offentlige P-plads som ligger Farsøvej 95. Her er der muld toilet bag det store klatretårn, samt vandhane nedenfor shelterpladsen. Skråt overfor p-pladsen ligger der desuden en teknikbane. 

Når du er klar til at hoppe på cyklen, så følger du bare vejen højre ud af P-pladsen og kommer direkte til MTB sporet efter ca. 100 m.

 

Vil du cykle med andre?

Uhrehøje MTB klub har fællestræning hver tirsdag og torsdag kl. 19.00 samt søndag kl. 10.00 – året rundt (med meget få undtagelser). Mødestedet er ved det gamle vandværk, Fragtrupvej, 9640 Farsø. Google Maps link her.

OBS: der er ingen vand eller toilet her.

Alle er velkommen på disse træningsdage – også “ikke medlemmer”. Du kan med fordel følge klubbens Facebook, hvor der ofte er hurtig svar og hjælp at hente.

 

Smuk natur

Udover markerede MTB og vandre-spor, så er Uhrehøje plantage også rig på smuk natur og fortidsminder, og rummer bl.a. 20 fredede gravhøje og en middelalderlig kirke.

Find mere information om sporet og oversigtskort her

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

VisitHimmerland © 2024
Danish