©  Foto:

Kræn Spillemands Plads / Stationsportalen

I Farsø midtby, lige mellem Store Torv og Lille Torv, finder du byens historiske hjerte – Kræn Spillemands Plads og Stationsportalen.

De historiske elementer på pladsen, med sin smukke beplantning og idylliske parkbænke, er løbende blevet opstillet, men i 2019 blev pladsen offentliggjort, som den står den dag i dag.

Det første, som springer i øjnene, er den store stationsportal opført i granitsten, som står flot lyst op, når mørket falder på. Stationsportalen stammer fra den gamle station i Farsø, som blev revet ned i 1977. Når man går ind ad stationsportalen, finder man fire informative perronskilte, som fortæller om stationens og stationsbyen Farsøs historie og betydning for omegnen.

På bagsiden af de fire informative perronskilte, ud mod Kræn Spillemands Plads, kan man læse om tre store personligheder i Farsøs historiske udvikling. Kræn Spillemand, Jens Vestergaard og Erik Rabøl Jørgensen. Herudover kan man finde flere informationer om Lokalhistorisk Arkiv i Farsø.

Jens Vestergaard var Farsøs første personlighed, som har haft stor betydning for byens rivende udvikling. Derfor var det da også nærliggende, at mindestenen for Jens Vestergaard er blevet flyttet fra Farsø Søanlæg til pladsen.

Byens udvikling er dog langt fra slut, og planen fra Lokalhistorisk Arkiv i Farsø er, at området løbende skal udbygges i takt med historien.

Kræn Spillemands Plads og Stationsportal er en anbefalelsesværdig kulturel attraktion i Farsø – i særdeleshed hvis man er stedkendt, af lokal slægt eller på anden måde interesseret i Farsø og omegn.Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

VisitHimmerland © 2024
Danish