©  Foto:

Klosterkælderen - hvælvede kældre

Kælderen under butikken ”Klosterkælderen Antik & Porcelæn” er i dag et af de rigtig fine levn fra den gamle klosterby Mariager.

Klosterkælderen - en af de hvælvede kældre i Fuglsangsgade

Godt beskyttet og robust som kælderen er, har den ligget næsten uændret under de skiftende bygninger og har ikke taget skade af ildebrandene, som ellers hærgede gennem byen. Den var netop gravet så dybt og bygget så beskyttet for, at man her kunne opbevare værdifulde handels- og madvarer. Kælderen fortæller at det på den tid var mennesker med økonomiske midler der rådede over stedet - for det var ikke almindeligt at bygge så fine opbevaringskældre. Der findes 4 - 5 tilsvarende kældre i Mariager.

Sejlivede fortællinger går stadig, om at disse kældre i klostertiden var forbundet med hemmelige gange som kunne føre ”de få indviede” fra klosteret, rundt i byen og endda helt ned til fjorden. At det ikke forholder sig sådan, kan man ved lejlighed få indehaveren Jan Ringsmose til at fortælle om ved besøg i kælderen. Det lokale guidekorps tager tilmed af og til et hold gæster med på besøg i kælderen i forbindelse med deres guidede ture og byvandringer. Ønsker man dette kan det arrangeres med guiden, som tager fat i Jan Ringsmose. 

Ud over de vekslende udstillinger i butik og kælder, kan man nu møde grundlæggeren af ordenen bag Mariager Kloster:  ”Den Hellige Birgitta af Vadstena” i form af en original helgenfigur fra 1600-tallet.

Der er adgang til den gamle kælder gennem Porcelænsbutikken som har fået sit navn efter kælderen. Der opkræves en lille entre pr. person. Kælderen er tilgængelig, som det fremgår af åbningstiderne, eller kig ind når I kan se at flaget er ude 

En kælder til de små arrangementer 

Efter aftale med Jan Ringsmose (via mail: mail@klosterkalederen.dk) kan kælderen bookes med f. eks foredrag om Dansk Porcelæn eller om Klosterkælderen og dens relation til Klostertiden i Mariager. Til stående fortællearrangementer og receptioner kan der være op til 30 personer. Ved kaffeselskaber eller aftenarrangementer med spisning kan der sidde op til 14 gæster.

 

Klosterkælderen Antik & Porcelæn

Adresse

Fuglsangsgade 4

9550 Mariager

Kontakt

E-mail:mail@klosterkaelderen.dk

Telefon: +45 44914455

Website

Gå til hjemmeside

 

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

VisitHimmerland © 2024
Danish