©  Foto:

Jensen Museet - Johannes V. Jensen & Thit Jensen

Johannes V. Jensen og Thit Jensen Museet i Farsø byder på en spændende rejse gennem livet og værkerne af to markante danske forfattere, Nobelpristageren Johannes V. Jensen og hans søster Thit Jensen, en fremtrædende feministisk skribent

Museet for Himmerlands berømte søskendepar. Johannes V. Jensen; Danmarks Nobelprisvinder i litteratur & Thit Jensen; forfatter, kvindesagsforkæmper og valkyrie.

Oplev historien om dyrlægesønnen fra Farsø, Nobelpristageren i litteratur og Danmarks måske største forfatter i det 20. århundrede.

I forfatterens fødehjem i Farsø fortælles historien om Johannes V. Jensens barndom og ungdom, om familie, rejser og litterære klassikere som HimmerlandshistorierDen Lange Rejse og Kongens Fald, der er kåret til århundredets danske roman. Arbejdets Rum er en udstilling med effekter fra Johannes V. Jensens arbejdsværelse. Bygget op omkring det største enkeltudlån af genstande i Nationalmuseets historie.

En ny udstilling fortæller om Thit Jensen. Forfatter og kvindesagsforkæmper. En farverig og sammensat personlighed, der stadig fascinerer…

I mange år stod Thit Jensen i skyggen af sin berømte storebror. Med trods og talent skabte hun sig en forfatterkarriere der spændte over et halvt århundrede. Med sine utallige og kontroversielle foredrag om kvindens stilling blev hun en drivende kraft i kampen for kvindernes ligestilling.

Udstillingen er bygget op omkring genstande og fortællinger fra Thit Jensens liv og giver et direkte blik på en farverig og sammensat personlighed, der stadig fascinerer. 

 

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

VisitHimmerland © 2024
Danish