©  Foto:

Højris Mølle

Gemt i Sønderup Ådal i Himmerland findes Højris Mølle, som er en del af Skivum Nørrekrat. Naturomgivelserne er skønne på stedet omkring møllen, og i Ådalen kan findes et af de klassiske, jyske egekrat.

Møllegården ligger centralt i området og har siden middelalderen fungeret som vandmølle. Den har været et central mødepunkt for bønderne i området og fungerede som mølle frem til begyndelsen af 1900-tallet. Møllegården blev løbende mere afhængig af skovdrift og der blev plantet flere egekrat. Dette giver i dag et skønt naturområde, hvor man kan få sig en naturoplevelse.

Rundt i naturen

Der er meget varieret natur at se, både med egekrat og å-forløbet langs Sønderup Å, som gennemskærer området. Egeskoven er speciel, da man forsøger at genskabe den gamle danske skov, hvor husdyrene gik rundt i skoven og spiste af planter og træer. Dette gav en speciel udseende skov, man ikke finder mange steder i dag.

Der er også imellem egetræerne andre planter, som bævreasp, røn og blåbær. På de mere åbne engarealer langs åen finder man enebær og lyng. Der kan på websiden og i folderen findes en rute, som fører dig forbi områdets største naturoplevelser.

Adgang og teltplads

Der er adgang til fods til området hele døgnet. Cykling må kun foregå på grusvejene i området. Det er tilladt at overnatte i telt på den primitive teltplads, hvor der også er adgang til et muldtoilet, og der kan tændes bål på bålpladsen. Hunde skal holdes i snor og det er ikke tilladt at fiske i åen.

Læs mere om Højris Mølle nær Nibe...

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

VisitHimmerland © 2024
Danish