©  Foto:

Herregården Hessels Snapselaug

Snapselauget fra Herregården Hessel er et hold af inspirerende ildsjæle der lever og ånder for urter, bær og snaps. Du kan møde dem og få en smagsprøve til forskellige arrangementer eller til aktiviteter på Herregården Hessel, hvor de altid står klar til en snapsesnak. 

Herregården Hessels Snapselaug består af ildsjæle, der brænder for kryddersnapse og det at lave det selv - alt fra dyrkning af urter, til indsamling, til brygning og ikke mindst til at uddele viden omkring snapseurter osv. 

Hvert år afholder snapselauget nogle arrangementer og deltager bl.a. i Veterantraktorstævne i Haubro, Asmild Plantecenter i Viborg, Dyrskue i Løgstør samt Dyrskue i Hjørring, Kimbrerskuet, Muslingefestival i Løgstør, Hot Sommer, og Jul By Night i Farsø. Ligeledes deltager snapselauget med en stand ved Herregården Hessels aktivitetsdage, der tæller Høstdag og Herregårdenes dag i August, Efterårsdag i september, samt Jul på Hessel i November. 

Udover de mange arrangementer, så passer Snapselauget også snapseurtehaven på Herregården Hessel. Derudover deltager Snapselauget også i de store aktivitetsdage på Herregården Hessel, hvor lauget har egen stand. 

Snapsedag på Herregården Hessel 

Kom og vær med til Snapsedag 20/7-2024 fra 12-16. Her er mulighed for at prøvesmage alverdens snaps, bl.a. Johs. V. Bjesk, der er en hyldest til forfatteren Johannes V. Jensen, med smag af malurt, enebær og kvæde. 

Når sulten er ved at melde sig, disker snapselauget op med lidt godt til ganen og masser af spændende fortællinger om krydderurtesnaps. Med fyldte maver, begiver I jer ud på sanketur i den smukke natur på Louns, hvor I vil lære mere om snapseurter. 

Prisen for hele herligheden er 160 kr. pr. person. Billetter kan købes her.

Privat foredrag

Ønsker I et privat snapseforedrag i forbindelse med et arrangement? Så tøv ikke med at tage fat i Bodil på bodilnymark@gmail.com eller på telefon 30 23 89 22. Foredraget kan foregå på Herregården Hessel, i eget hjem, eller et helt tredje sted. På Herregården Hessel kan foredraget kombineres med en tur i urtehaven.

Har du lyst til at være med?

Man kan altid deltage i Snapselaugets arrangementer, men har du lyst til at blive en del af et aktivt Snapselaug, så er man altid velkommen. I Snapselauget er der godt 20 medlemmer, antallet svinger lidt mellem 20 og 25, der kommer hvert år nye medlemmer og nogle medlemmer forlader lauget. Lauget er meget aktiv, deltager på mange stande i løbet af året naturligvis på Hessel på alle aktivitetsdage og ellers ude rundt omkring. Der er et godt socialt liv i lauget. Man mødes på Hessel til planlægningsmøder 2-3 gange årligt. Afholder julefrokost privat, kun for laugsmedlemmer, har en årlig udflugt hvor også ”påhæng” er inviteret med.

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

VisitHimmerland © 2024
Danish