©  Foto:

Havbakkebussen - Als og Øster Hurup

Lån en bil eller en bus og kom nemt rundt i Mariagerfjord-området. I "Havbakkedistriktet" ved Øster Hurup, Als, Helberskov, Veddum og Skelund er det muligt at låne en bil eller en bus. Der er visse betingelser, for lån af delebussen og/eller delebilen, dem kan I læse mere om herunder. 

Som en del af en forsøgsordning, hvor man vil sikre større mobilitet i de små områder, samt grønnere transportvaner, har Mariagerfjord Kommune sammen med Nordjyllands Trafikselskab etableret "Havbakkebussen". 

"Havbakkebussen" er en del af Havbakkedistriktets Forening og består af to delebusser og en delebil, der kan lånes af både borgere med fast bolig, samt borgere med midlertidig bolig som fx sommerhusejere. 

I forsøgsperioden, der er på ca. 12 måneder (med start 1. april 2019), er de to Havbakkebusser placeret i hhv. Als og Øster Hurup, hvorimod Havbakkebilen (en elbil) er placeret i Veddum. 


Hvem kan låne en bil eller en bus?

Alle borgere med fast eller midlertidig bopæl (ejer sommerhus) eller som har erhverv eller leder frivilligt arbejde i Havbakkedistriktet, og som har kørekort til bil, kan mod en mindre betaling låne køretøjerne til privat anvendelse eller til kørsel for en forening, og udlånet kan ske på tværs af de enkelte landsbyer og køretøjernes placering.

Priser og betingelser

Man kan frit låne Havbakkebusserne eller Havbakkebilen, hvis blot man opfylder betingelserne for lån af køretøjet. Man skal bl.a. betale for antal kørte kilometer og afleverer køretøjet i rengjort stand. I kan se mere om betingelserne for lån af delebus og/eller delebil her! 

 

Spørgsmål eller hjælp til online bookingsystemet:
Kontakt venligst Ole Bressendorf på tlf. 40 94 28 14 eller mail: ole-bressendorf@hotmail.com. 

Spørgsmål eller hjælp til andre praktiske ting vedr. lån af bus eller bil:
Kontakt Steffen Sand på tlf. 50 42 60 83 eller e-mail: sand@pt.lu. 

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

VisitHimmerland © 2024
Danish