©  Foto:

Glenholm Vingård

Få kilometer syd for Løgstør ligger en af Danmarks ældste vingårde Glenholm Vingård i et smukt bakkelandskab med udsigt over Limfjorden. Her kan du opleve alle facetter af klassisk vinproduktion og smage på de gyldne dråber. 

På Glenholm Vingård kan du opleve en dansk vingård med smukke vinmarker, smage på de danskproducerede produkter og komme med på rundvisning og vinsmagning hele året rundt. 

Få mere ud af jeres besøg og nyd flere lækre dele-retter i Glenholm Café og Bar - og hvis I vil opleve lidt mere, kan I med fordel overnatte i vingårdens gæstehus eller lejlighed - og vågne op til en storslået udsigt direkte ud til vinmarkerne. 

Eget vineri

Vinmarkerne ligger på en bakke med meget kalkholdig jord, som giver mulighed for at skabe meget karakterfulde vine. Vingården er på 3 hektar og alle vinene produceres på eget vineri.

Historie
Da familien i 1988 vendte hjem efter 4 år i England, forelskede de sig i en byggegrund ved Limfjorden med en formidabel udsigt til Livø. Heldigvis hørte der lidt jord til, som senere skulle vise sig at være af stor betydning for en drøm der lå og lurede. Drømmen om at dyrke vin fik vinger, og en vingård drevet af to generationer er opstået i mellemtiden.

Sydlandsk stemning - siger mange
Haven smelter sammen med vinmarkerne, og der er masser af plads til udfoldelse for børn og voksne. Terrasser, pavillioner og hyggelige steder giver mulighed for, altid at finde et godt sted at slappe af og nyde det gode liv.

Balance er nøgleordet for sund vækst
Naturen kan selv bekæmpe skadevoldere i vinmarken, hvis den får lov. Glenholm Vingård har opbygget et system af læbælter og insektvolde som omkranser vinmarkerne. Og, med masser af blomster (ukrudt vil nogen kalde det) mellem rækkerne, opstår der en selvregulerende flora og fauna. Vinstokkene skal have alder inden de kan klare sig i konkurrencen om vand og næring, men det er en fornøjelse at arbejde med de gamle stokke, som stortrives i dette miljø. Det er værd at vente på.

Klassisk håndværk
Det føles næsten som magi, når vinmageren fremkalder det væld af dufte og smagsstoffer, som har ligget gemt i druerne, og det er spændende hvert eneste år, at dufte og smage hvordan årgangen bliver.

Mere end bare vin
Hver eneste flaske Glenholm Vin afspejler vind og vejr, en unik jordbund, vinbondens omhu i marken, vinsmagerens personlige præg i vineriet, en masse tid, tålmodighed og passion. Vinbeskrivelserne er generelle træk. Alle årgange er unikke, og vinens udtryk kan således variere.

Bar & vinsmagning
Kom og del deres passion, og opdag hvor spændende Glenholm Vin er. Hvem ved, måske bliver du også begejstret? 

På Glenholm Vingård er der rig mulighed for at opleve de danskproducerede produkter sammen med lækre retter på Glenholm Café og Bar. 

I kan også blive en nat eller to og få mere ud af jeres ophold på vingården og det smukke område ved Himmerlands Vestkyst. 

Fakta
Markerne dækker et areal på 2,5 hektar primært med sorterne Rondo, Regent, Solaris og Orion

Læs meget mere om rundvisninger, overnatning, events og muligheder for arrangementer på stedet på www.glenholm.dk.

 

 

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

VisitHimmerland © 2024
Danish