©  Foto:

Fortællingen om "Den Hellige Birgitta"

"Den hellige Birgitta" var en svensk helgen fra 1300-tallet som grundlagde Birgittinerordenen.

Birgitta af Vadstena, som hun også bliver kaldt, helligede sig tidligt i livet til at tjene gud og hjælpe mennesker i nød - og fik allerede som 7-årig sine første ”himmelske åbenbaringer”.

En af disse åbenbaringer, som tilmed var den af størst betydning for hende, gik ud på at hun skulle grundlægge en ny klosterorden.

Klosterordenen blev til og udført under mottoet: ”Enkelt, Ydmygt og Stærkt”.

Efter sin død blev Birgitta i 1391 helgenkåret og 5 år senere udnævnt til Sveriges skytshelgen. I 1999 udnævnte Pave Johannes Paul den ll ”Den Hellige Birgitta” til skytshelgen for Europa: For Pilgrimme, Læger og En fredelig død.

 

Birgittinerklosteret

Det første Birgittinerkloster blev indviet i Vadstena i ca. 1374 og i årene 1390-1420 blev flere klostre grundlagt i flere lande – bl.a. i Mariager.

Klosterbygningen og kirken i Mariager er blevet betegnet som et af senmiddelalderens mest gennemtænkte arkitektoniske bygningsværker og er ligesom Birgittinerklostret i Maribo et resultat af ”Den Hellige Birgitta”s åbenbaringer og visioner.

 

Pilgrimsherberg "Birgittahuset"

Pilgrimsherberget "Birgittahuset" har åbent fra april til november og ligger i smukke og fredfyldte omgivelser ved klostersøen i Mariager. Det lille herberg har 8 sengepladser fordelt på 3 rum og indeholder desuden toilet, baderum og et te-køkken samt en lille hyggelig stue.

 

Birgittaforeningen

Ønsker man mere info omkring "Den Hellige Birgitta" kan man finde dette på Birgittaforeningens hjemmeside her

Birgittaforeningen i Mariager er en forening, der blev stiftet i 2001. Foreningens formål er at udbrede kendskabet til Sct. Birgitta, samt medvirke til sameksistens mellem de lande og byer, hvor ”Den Hellige Birgitta” satte sit præg.

Birgittaforeningen er den eneste af sin slags i Danmark og de bestræber sig på aktivt at berette om de historiske fortællinger, der vedrører klosterkirken og Sct. Birgitta og dette gør de bl.a. via foredrag, pilgrimsvandringer m.m. 

 

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

VisitHimmerland © 2024
Danish