©  Foto:

Ertebølleruten - 49 km fra Hvalpsund til Aggersund

Nyd det fantastiske kystlandskab på tætteste hold.

Har I cyklerne med på ferie i Himmerland, må I ikke snyde jer selv for den betagende tur langs Limfjordskysten mod vest. Turen går mellem Hvalpsund i syd til Aggersund i nord og er på i alt 49 kilometer. Ruten går ad grusbelagte markveje, stier, asfaltveje med lidt trafik og enkelte kortere strækninger ad landeveje. Her er masser at se undervejs, så husk at afsætte god tid til pauser og sightseeing – eller en svalende dukkert i Limfjordens bølger.  

Ertebølleruten bringer jer igennem et fascinerende og varieret landskab, der både byder på kystskrænter, skovområder, det unikke naturområde på Louns Halvøen ved Hvalpsund, små og store byer, seværdigheder som Vitskøl Kloster, Ertebølle Stenaldercenter og Frederik VII’s Kanal og Limfjordsmuseet ved Løgstør – og ikke mindst højt til himlen, masser af frisk luft og en smuk udsigt over Limfjorden.  

Hvis I har lyst til at bruge et par dage på jeres cykeltur gennem det smukke område, er der flere muligheder for overnatning undervejs på turen – fra primitive lejrpladser i Myrhøj Plantage og Skovbakkerne på Louns Halvøen over den skønne Ertebølle Strand Camping og til feriecenteret Landal GreenParks i Rønbjerg. 

Se ruten her. 

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

VisitHimmerland © 2024
Danish