Blaffernationen

Green Talk 2

Foto: Blaffernationen

14. december blev der afholdt Green Talk 2, som satte bæredygtig mobilitet og transport i højsædet.

Green Talk 2 blev afholdt online. Her kunne høres om mulighederne for at få tilskud til opsætning af en ladestander, man kunne blive klogere på blafferi og samkørsel, samt høre hvordan en turismevirksomhed kan benytte Plustur til at tiltrække flere turister.

Du kan se Green Talk 2 her

Orientering om pulje til opsætning af offentlig tilgængelige ladestandere på privat grund. Søren Madsen, Fuldmægtig fra Vejdirektoratet, kommer med et online oplæg omkring indhold, muligheder for støtte og selve processen for ansøgning til puljen.

Der er lavet en politisk aftale om en pulje med 64,4 mio. til udbredelse af offentlig tilgængelig ladeinfrastruktur til elbiler på privat grund til hurtig og lyn ladestandere. Privat grund kan evt. være campingpladser, feriecentre, virksomheder med kundeadgang osv. Der kan gives et tilskud på op til 25 % af projektets totalomkostninger, og der kan ansøges til puljen i starten af 2022, og ansøgningsperioden for puljen bliver kort, så vejdirektoratet anbefaler at potentielle ansøgere allerede går i gang med at forberede en ansøgning. 

 

Carsten Theede stifter af Blaffernationen fortæller om hans mangeårige erfaring med at blaffe rundt i Danmark, og giver indblik i potentialerne og udfordringer ved denne type mobilitet

Carsten er stifter af Blaffernationen og har blaffet i alle afkroge af Danmark de sidste 18 år. Han har brugt tomlen i alle tænkelige projekter og ture, hvor han både har haft sin niece, Sundhedsminister Magnus Heunicke og ikke mindst tusindvis af højskoleelever med ude at blaffe. Han er i fuld færd med at etablere officielle blafferstoppesteder forskellige steder i Danmark, men hvad kan blafferiet og den spontane form for samkørsel egentlig? Statistikkerne taler sit tydelige sprog. Der er 1,31 person i gennemsnit i alle biler i Danmark og 1,05 på vej til arbejde. Han har tilmed blaffet på arbejde de seneste 3 måneder og har erfaret, at hans familie ikke har brug for en bil nummer 2, men kan alle gøre det? Kom og hør et kantet og eventyrligt blik på både potentialerne og udfordringer ved Danmarks måske mest klimavenlige transport- og turismeform.

 

Plustur, et tilbud om kollektiv trafik til din destination. Mette Henriksen, Chef for Salg og Kunder fra Nordjyllands trafikselskab kommer og fortæller om Plustur.

Plustur er kollektiv trafik, hvor du bliver kørt mellem en adresse og nærmeste knudepunkt, hvorfra du skal videre med bus eller tog. Oplægget handler om hvordan Plustur fungerer, og hvordan det kan være et relevant produkt for turistdestinationerne i Nordjylland.

 

Signe Østergaard og Rasmus Bjerrum Christensen fra NIRAS præsenterer deres undersøgelse omkring mobilitet ved lystbådehavnene i Vesthimmerland.

Oplægget vil handle om Vesthimmerlands Kommunes fire lystbådehavne, og hvordan de kan have en større rolle ift. turisme. Derudover også hvordan lystbådehavnene kan udvikle sig, for at skabe en bedre relation til baglandet, og dermed bidrage til en bedre helhedsoplevelse for de besøgende. Oplægget vil blandt andet give indblik i: havnenes fysiske miljø, turistsejlernes behov, mobiliteten i og omkring havnene, samt udviklingspotentialer for at skabe en stærk turistdestination.

 

 

Støttet af:

Støttet af DKs Erhvervsfremmebestyrelse

 

Gi' et lift - Øster Hurup

Foto:Destination Himmerland

En havn i Limfjorden

Foto:Destination Himmerland

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

VisitHimmerland © 2024
Danish