Vandretur, Mariager Fjord, Bramslev Bakker, Panorama-ruten

Vandreguide: Mariager Fjord Panorama-rute

Foto: Frie Fodspor

Panoramaruten er certificeret som kvalitetsvandresti af Deutsches Wanderinstitut, og det mærkes på skiltningen. Den er virkelig god hele vejen rundt og det er en rute, vi aldrig bliver trætte af. Panoramaruten er en rundtur på 10 km.

Mariager Fjords Panoramarute i Bramslev Bakker  
(10 km rundtur) 

Ved Mariager Fjord finder du en af Danmarks smukkeste vandreruter – Panoramaruten gennem Bramslev Bakker. 

 

Hvilke vandreoplevelser er der på Panoramaruten? 
Vi har vandret Panoramaruten fem gange, for det er en sti, vi aldrig bliver trætte af. For os er den skabelonen til en vandrerute med genoplevelsesværdi. Panoramaudsigterne over fjorden skifter med vejret og årstiderne, så oplevelsen er aldrig den samme.

Den ene halvdel af ruten forløber på stranden langs Mariager Fjord, og den anden gennem bakkerne på skrænten over fjorden. 

Panoramaruten er nok den danske sti, vi kender med flest dyr pr. kilometer. Får med lam, heste med føl, køer med kalve. Mulighederne for at lege “gæt en lort” er optimale.

Hvor lang er Panoramaruten, og kan den forkortes?  
Panoramaruten er en rundtur på 10 km. To steder er der mulighed for at korte den af ved at følge de blå eller gule pile.

Startsted og parkering 
Vi startede fra campingen Bramslev Bakker 5, Valsgård, 9500 Hobro, hvor vi overnattede. Ved restauranten samme sted er parkering gratis, bortset fra om natten. Du kan også vælge at starte fra Hobro Havn, Nedre Strandvej 71, 9500 Hobro. Tjek de aktuelle parkeringsregler. 

Vandretur, Mariager Fjord, Bramslev Bakker, Panorama-ruten

Foto:Frie Fodspor

Hvordan finder jeg vej? 
Panoramaruten er certificeret som kvalitetsvandresti af Deutsches Wanderinstitut, og det mærkes på skiltningen. Den er virkelig god hele vejen rundt, uanset om du vandrer med eller mod uret. Det er de hvide trekanter på grøn baggrund, du skal kigge efter.

Hvordan er terrænet, og kan man have hund og barnevogn med? 
Panoramaruten er temmelig kuperet, og egner sig på ingen måde til at have barnevogn eller klapvogn med. Til gengæld kan du godt have din hund med, hvis du holder den i snor hele vejen rundt. Det er vigtigt, fordi Panoramaruten går gennem flere dyrefolde. 

Hvordan er proviantmulighederne? 
Du kan proviantere i Hobro by i den ene ende af Panoramaruten, og i den modsatte ende af ruten ligger Bramslev Bakker, hvor der er mulighed for at købe is eller besøge restauranten. Maden er god! Panoramaruten passerer også Hobro Golfklub, hvor der er en café. Hobro er Danmarks måske mest vandrevenlige golfklub – de skilter ligefrem med naturstier på banen. 

Er der adgang til toilet? 
Ja, der er både toiletter på havnen og undervejs på Panoramaruten. 

Vandretur, Mariager Fjord, Bramslev Bakker, Panorama-ruten
Foto: Frie Fodspor
Vandretur, Panoramaruten, Mariager Fjord, Bramslev Bakker
Foto: FrieFodspor

Her overnattede vi: Viping Pod i Bramslev Bakker 
Dagen før vi vandrede Panoramaruten overnattede vi i en smuk lille glampinghytte med udsigt over Bramslev Bakker. Det var en særlig oplevelse at overnatte direkte på Panoramaruten, vågne med solen og drage af sted. 

Der ligger en håndfuld glampinghytter på række med fælles terrasse og vildmarksbad. Morgenmaden i restauranten er fremragende – den nød vi meget at vende tilbage til efter vi havde vandret Panoramaruten. Hytterne har adgang til campingpladsens bad og toiletter 200 meter nede ad vejen. 
Se mere om Bramslev Bakkers Viping pod 

Vandretur, Mariager Fjord, Bramslev Bakker, Panorama-ruten, Frie Fodspor
Foto: Frie Fodspor
Vandretur, Panorama-ruten, Mariager Fjord, Bramslev Bakker
Foto: FrieFodspor
Vandretur i Himmerland, Bramslev Bakker, Viping pod, Frie Fodspor
Foto: Frie Fodspor
Vandretur i Himmerland, Bramslev Bakker, Viping pod, Frie Fodspor
Foto: Frie Fodspor

Frie fodspor 
Torben og Marie Lau Florin står bag vandrebloggen https://www.friefodspor.dk/, der er en af Danmarks mest besøgte. Her deler de vandreglæde og gør det nemt at komme af sted. 
Instagram: https://www.instagram.com/friefodspor  
Facebook: https://www.facebook.com/friefodspor  

Vandretur i Himmerland, Bramslev Bakker, restaurant, panorama udsigt, Frie Fodspor
Foto: Frie Fodspor
Vandretur i Himmerland, Bramslev Bakker, Viping pod, Frie Fodspor
Foto: Frie Fodspor

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

VisitHimmerland © 2024
Danish