Overlade - Meet the Locals

Overlade

Foto: Destination Himmerland

Overlade er en by der blev grundlagt af munkene på Vitskøl Kloster. En dejlig lille landsby beliggende kun 3 kilometer fra Limfjorden og Vitskøl Kloster.

Overlades borgere har ry for at have et godt fællesskab i både medgang og modgang. Der er mange eksempler på, at indbyggernes fælles front har givet gode resultater. Dels gennem en række aktive foreninger og en årlig byfest, hvor land og by mødes. Et såkaldt udviklingsværksted i 2003 satte fornyet skub i nye tiltag. Blandt mange andre ting resulterede det i en flot rekreativ sti omkring Katmosen, som er et flot naturområde i byens sydvestlige hjørne. Borgerforeningen har overtaget den tidligere sparekassebygning og indrettet Bog-Café og internet- café. Derudover har Lokalhistorisk Arkiv lavet udstilling og arbejdsværksted her.

Byen har i nyere historie haft et rigt forretningsliv med flere mejerier, smedjer, bagerier, slagteriudsalg, cykelforretning og meget andet. Derudover også en kro der nedbrændte i 1984. Som mange andre mindre byer er nogle af disse forretninger gennem tiden forsvundet. I dag har byen en driftig Dagli’brugs og håndværksforretninger.

En anden vital del af byens liv er Friskolen og Børnehuset. I 1988 blev en minihal bygget, som bruges af skolen, foreninger og til forskellige arrangementer.

Midt i byen ligger kirken som et minde fra Overlades tidligere tilhørsforhold til det hedengangne Bjørnsholm Sogn. Kirken er indviet i 1916, men inventaret stammer fra kirken på Vitskøl Kloster og er derfor meget ældre.

Overlades placering midt imellem uddannelsesbyen Aars og handelsbyerne Farsø og Løgstør gør den til et attraktivt sted at bo.

Det er ikke kun fordi, det rimer, at man siger: ”I Overlade bor de glade!”

Byen har desuden ca. 500 indbyggere - men Overlade sogn tæller endvidere byen Borregård og Trend samt områderne Falde, Munksjørup, Sønderlade og Padkær med, hvor der i alt er 1100 indbyggere.

                                                                                                                                                   MTL logo

 

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

VisitHimmerland © 2024
Danish