©  Foto:

Testrup Vandrehjem / Herberg

Herberget findes i Testrup Gl. Skole, som ligger lige ved Hærvejen  og er med i foreningen Herberger langs Hærvejen. Bygningen er gennemrestaureret, og herberget har 11 sengepladser, tekøkken og badeværelse med brusekabine. Udendørs er der 2 shelters, toilet, brusebad, køkken, bålsted og legeplads.

Testrup ligger i et smukt landskab på Hærvejens vandrerute mellem Aars og Aalestrup. Går man mod syd, fortæller broen over Lerkenfeldt Å, at man er i Testrup. Efter at have passeret et lille skovområde i Testrupgårds skov dukker Testrup Kirke op. 


Testrup kirke har en meget spændende historie. I begyndelsen af 1400-tallet havde Viborgbiskoppen sin hovedgård Testrupgaard i området. Han besluttede at bygge en stor korskirke med tårn i stedet for den lille kvaderstenskirke, der lå på stedet. Vest for kirken blev der endvidere opført et hospital, som ikke bare var for syge, fattige og gamle, men også for de vandrere, som kom forbi på den nærliggende Hærvej. Her kunne de komme ind og få et måltid mad og overnatte. Det er sandsynligvis også omkring det tidspunkt, at stenhuset Testrup Kloster blev bygget. Her kunne biskoppen bo standsmæssigt, når han opholdt sig i Testrup. I dag er der kun koret og lidt af skibet tilbage af den store korskirke, og Testrup Kirke er en Vejkirke, som er åben hver dag. Der er sat informationstavler op ved ruiner og kirken, så man selv kan læse mere om stedets omfattende historie.

Offentlig transport:
Der går daglig bus mellem Viborg og Ålborg med holdeplads ved Testrup.

Indkøbsmuligheder:
Butikker og spisesteder i Års og Ålestrup. Morgenmad kan købes i Testrup Herberg.

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

VisitHimmerland © 2024
Danish