©  Foto:

Store Økssø

Store Økssø er et udflugtsmål for mange og det med rette. Søen i sig selv, samt hele området med Rold Skov, der omkranser Store Økssø er ganske enkelt bjergtagende. 

Lad turen gå til Store Økssø i Rold Skov og gå eller løb en tur på den afmærkede sti rundt om søen. Her får I søen at se fra alle vinkler. En tur rundt om Store Økssø kan anbefales for alle og enhver, da den afmærkede sti rundt om søen, der er ca. 3,5 km. er egnet for både klapvogne, barnevogne og kørestole. 

Tæt på søen krydser flere vandreruter, og man kan med fordel forlænge ens gåtur med en tur mod syd, der fører til Lille Økssø eller mod øst, der fører jer til Madum Sø.

Søen er beliggende ved Hærvejens cykelrute, der forbinder Rold Skov med Aalborg i nord og Hobro i syd. 

 

Tag på svømmetur i skoven 

Store Økssø er et yndet sted for mange, når der man trænger til at blive kølet lidt ned i sommervarmen. Her finder du noget af det reneste badevand i Nordjylland - og dette selvom søen ikke just ser særlig ren ud. Man skal dog ikke lade sig narre. Søens vand har en rød/brun farve, hvilket skyldes svært nedbrydelige humus-stoffer, der trænger ud i søen fra de omkringliggende skovarealer. Dog er det ganske uskadeligt, så man kan trygt tage en badetur. 

På grund af det lave vand langs bredden er stedet perfekt for børnefamilier. De første par meter er soppe-venlige og det først når man kommer helt ud til midten, at dybden begynder. 

Klik ind her og læs mere om svømning i Store Økssø. 

Skoven er ikke kun badevenlig i sommerhalvåret - Store Økssø bliver flittigt brugt af vinterbadere, der benytter badebroen til et lille dyp i de kolde måneder. Er der ægte isvinter, kan søen med fordel benyttes som skøjtebane. Vær dog opmærksom på skiltning om det er tilladt eller ej, da isen skal være tyk nok. 

 

Parkering 

Store Økssø ligger i Rold Skov med parkeringsmuligheder ved Mosskov Pavilionen, hvor der tilmed er en dejlig naturlegeplads, hvor børnene rigtigt kan boltre sig.

Læs mere om Store Økssø på Udinaturen Himmerland

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

VisitHimmerland © 2024
Danish