Vandretur i Himmerland, Digterruten, Louns Halvøen, Johannes V. Jensen, Frie Fodspor

Vandreguide: Digterruten på Louns Halvøen

Foto: Frie Fodspor

Digterruten på Lovnshalvøen er en af mange vandrestier i Danmark, som formidler steder, der har inspireret Danmarks store forfattere. Himmerlændingen Johannes V. Jensen er en af Danmarks største fortællere, og digterruten i Skovbakkerne på Lovnshalvøen formidler hans univers. 

Digterruten på Lovnshalvøen i Johannes V. Jensens fodspor  
(5 km rundtur)

Lovns Halvøens vandrestier er nogle af de vandrestier i Himmerland, vi vandrer igen og igen. Her deler vi vores erfaringer med Digterruten for Johannes V. Jensen, der følges med den gule rute i Skovbakkerne. 

Hvad går Digterruten ud på? 
Digterruten på Lovnshalvøen er en af mange vandrestier i Danmark, som formidler steder, der har inspireret Danmarks store forfattere. Himmerlændingen Johannes V. Jensen er en af Danmarks største fortællere, og digterruten i Skovbakkerne på Lovnshalvøen formidler hans univers. Ruten er bygget op med syv ’bogmærker’ med hver sin fabelagtigt formidlede lydhistorie, der tager udgangspunkt i stedet, du står, og kobler de himmerlandske landskaber med Johannes V. Jensens fortællinger. Lydkvaliteten er i top, og det samme er manuskriptet, oplæseren og fortælleren. Alle kan være med, uanset om du har læst Johannes V. Jensens værker eller ej. Du afspiller lydfortællingerne ved at scanne QR-koderne på pælene med kameraet i din telefon. 
Se mere om Danske Digterruter

Hvilke oplevelser er der på stien? 
Lovnshalvøen er efter vores mening alt det bedste af himmerlandskaberne: Dybe dale, høje bakker, slyngede skovstier og rå kyster. Udsigterne over Lovns Bredning forandrer sig hele tiden, og stierne er smukke året rundt. 

Hvor lang er Digterruten på Lovnshalvøen? 
Officielt er Digterruten på Lovnshalvøen 8,3 km, men i praksis er den en rundtur på 5 km. Når den beskrives som 8,3 km, er det fordi første lyttepost er placeret ved Louns Kirke. Herfra er der 3,3 kilometer ad asfaltvej til Hesselvej 44, hvorfra der starter en 5 km rundtur ad natursti. Vi anbefaler at køre i bil mellem første og andet stop.

Startsted og parkering 
Første stop er ved Louns Kirke, Lounsvej 12, 9640 Farsø.  
Andet stop er ved Hesselvej 44, 9640 Farsø hvor vandreturen starter 
Begge steder er der gratis parkering uden tidsbegrænsning.

Vandretur i Himmerland, Digterurten, Louns Halvøen, Frie Fodspor

Foto:Frie Fodspor

Hvordan finder jeg vej på Digterruten? 
Digterruten følges med den skiltede rundtur på Lovnshalvøen markeret med gule trekanter på træpæle. Bemærk, at den gule rute er skiltet både med og mod uret – du får den bedste oplevelse af Digterruten ved at vandre mod uret rundt. Enkelte steder er den gule skiltning suppleret med Digterrutens skilt. Pælen med bogmærke nummer 6 er taget af havet, men du kan finde fortællingen på hjemmesiden for Danske Digterruter.

Hvordan er terrænet, og kan man have hund og barnevogn med? 
Stien er en dejlig, kuperet natursti, så tag godt vandrefodtøj på. Strækningen langs stranden kan være våd og skovstierne mudrede. Du må gerne have din hund med på vandreturen, men den skal være i snor hele vejen, fordi ruten går gennem dyrefolde. Ruten kan ikke tilbagelægges med hverken barnevogn eller klapvogn.

Hvordan er proviantmulighederne? 
Der er ikke mulighed for at købe mad undervejs, men inde i Lovns by er der en købmand. Vandflasken kan fyldes ved startstedet.

Er der adgang til toilet? 
Ja, der er toiletter ved startstedet.

Vandretur i Himmerland, Digterruten, Louns Halvøen, Johannes V. Jensen, Frie Fodspor
Foto: Frie Fodspor
Vandretur i Himmerland, Digterruten, Louns Halvøen, Johannes V. Jensen, Frie Fodspor
Foto: Frie Fodspor

Frie fodspor 
Torben og Marie Lau Florin står bag vandrebloggen https://www.friefodspor.dk/, der er en af Danmarks mest besøgte. Her deler de vandreglæde og gør det nemt at komme af sted. 
Instagram: https://www.instagram.com/friefodspor  
Facebook: https://www.facebook.com/friefodspor  

Vandretur i Himmerland, Digterruten, Louns Halvøen, Johannes V. Jensen, Frie Fodspor

Foto:Frie Fodspor

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

VisitHimmerland © 2024
Danish