Vester Hornum - Meet The Locals

Vester Hornum

Foto: Destination Himmerland

Vester Hornum er en landsby, hvor sammenhold og viljen til fællesskabet står øverst på podiet. Byen har et helt fantastisk foreningsliv, hvor der findes noget for enhver smag. 

I byen er der blandt andet både håndbold, fodbold, badminton, løbeklub og gymnastik og en biavlerforening – så det at mødes på kryds og tværs i byen vægtes højt.

I 2018 sørgede borgerne for købmandsbutikkens overlevelse ved at købe anparter i selskabet, som nu ejer bygningen og inventaret. Dertil har en ny købmand lejet sig ind i lokalet og driver 'Min Købmand', så dagligvarehandlen stadig består i landsbyen.

Naturen omkring Vester Hornum har et kuperet terræn med både skov og bakker. Bakkerne er om sommeren dækket af utroligt smuk lyng, hvilket om vinteren visner og bliver chokoladebrunt - dertil har bakkerne i byen fået kaldenavnet 'Chokoladebakkerne'. Byens FDF-spejdere ejer området, som de derfor flittigt benytter. Desuden finder mange af byens borgere vej til bakkerne om sommeren, hvor en gåtur i den dejlige natur er helt fantastisk. Om vinteren er det byens børn, der benytter sig mest af det bakkede landskab, da det siges, at Chokoladebakkerne er de bedste kælkebakker i området.

I byen holdes der e del fester i løbet af året for at knytte bånd mellem borgerne. Der er blandt andet tradition for den årlige byfest i maj, Sankt Hans, fastelavnsfest i FDF-huset og spaghettigudstjenester.

Rummeligheden viser sig at være DNA’et i Vester Hornum. Her er der plads til alt og alle, og det er vigtigt for byens borgere, at alle føler sig velkomne. Tilflyttere fra alle hjørner af verden er mere end velkommen i byen. Foruden det fantastiske foreningsliv, så byder byen også på egen folkeskole og kirke.

 

Oplev også:

  • Vester Hornum Kirke

                                                                                                                                                   MTL logo

 

Følg os her:

Nyhedsmail fra Destination Himmerland

VisitHimmerland © 2024
Danish